Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 5 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Robbert Rodenburg maakt Pride-variant van YouTube-serie ‘Open Kaart’

In Open Kaart, de Youtube-serie van Robbert Rodenburg, is al verscheidene bekende Nederlanders het vuur aan de schenen gelegd. Robbert stelt zijn gasten vragen die niemand anders durft te stellen. Dit in combinatie met de openheid van zijn gasten zorgt voor mooie gesprekken. Speciaal voor de Amsterdam Pride lanceert Robbert nu in samenwerking met ijsmerk Magnum een Pride-versie van de serie, genaamd: Open Kast. In vier afleveringen gaat hij het gesprek aan met vier BN’ers, waarvan de eerste twee zojuist bekend zijn gemaakt.

Met Ellie Lust praat Robbert over of vreemdgaan het einde van een relatie betekent? Jessie Maya laat weten zulke heftige dingen in haar jeugd te hebben meegemaakt, dat niets haar meer kan raken. Nieuwsgierig geworden?

Open Kast

Robbert Rodenburg gooit al een tijdlang hoge ogen met zijn Youtube-serie Open Kaart, waarin hij al veel BN’ers heeft mogen ontvangen voor een diepte-interview. Met zijn 142.000 Youtube abonnees en gemiddeld 300.000 kijkers per aflevering (met uitschieters naar meer dan een miljoen) brengt hij de verhalen van zijn gasten bij een groot publiek.

Tijdens de Open Kaart serie heeft Robbert al met meerdere gasten gesproken over hun coming-out. ‘Als jonge jongen die in de kast zat, heb ik dit soort verhalen en openheid soms gemist om mij heen en in de media, wat er destijds natuurlijk totaal anders uit zag. Ik vind het belangrijk dat ik mijn platform kan inzetten om verhalen te delen van verschillende bekende mensen uit de community. Zo hopen we met Open Kast mensen te kunnen bereiken die zich in de gesprekken kunnen herkennen en daarmee zich kunnen laten inspireren,’ aldus Robbert. Het is, zelfs in 2022, nog niet vanzelfsprekend dat je mag houden van wie je wil. Om het gesprek hierover op gang en actueel te houden, lanceert de acteur en Youtube-presentator nu Open Kast, een Pride-variant van de bestaande serie.

Iedereen hoort erbij, of toch niet?

Open Kast bestaat uit vier afleveringen, waarbij Ellie Lust en Jessie Maya als eerste gasten worden ontvangen. Zij stellen zich tijdens de afleveringen geheel open, leggen uit wat Pride voor hen betekent en delen details over hun date-leven. Ellie heeft met plezier meegewerkt, maar is wel kritisch: ‘LHBTIQA+ betekent: iedereen hoort erbij. Ik heb alleen nog wel eens vraagtekens bij hoe inclusief dit eigenlijk is. Want ik heb soms het gevoel dat juist binnen de gemeenschap zelf er nog wel eens iets wordt gevonden van iemand die bij een andere letter hoort dan jij.’ Verder deelt ze ook exclusieve insights over haar tijd bij de politie: ‘Ik heb veel meegemaakt, 31 jaar bij de politie gewerkt en heb alles gezien wat in deze stad zich ook achter gesloten deuren afspeelt. Ik heb op alle mogelijke manieren mensen dood gezien.’ Bekijk de aflevering hieronder:

Volgende aflevering

De aflevering met Jessie komt volgende week donderdag online, ze heeft het met Robbert over haar uiterlijk: ‘Ik weet ook wel dat ik er heftig uit zie, maar dat is iets wat ik leuk vind,’ maar bijvoorbeeld ook over haar transitie. ‘Na mijn geslachtsoperatie was een intense periode. Ik had complicaties, mijn relatie ging uit en ik woonde in mijn eentje. Toen ben ik gaan eten en aangekomen tot een punt dat ik mezelf in de spiegel aankeek en echt vies vond. Toen was ik echt heel depressief.’

Dít is de winnaar van een bijzonder (en heftig!) seizoen Expeditie Robinson