Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Gezondheid 27 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

OMG! Rode wijn en chocola gaan huidveroudering tegen dus ga maar alvast inslaan

Veel van ons zijn nog jong en hebben nog geen last van rimpels. Maar we kunnen niet vroeg genoeg beginnen met onze anti-aging routine. Naast anti-agingcrème te gebruiken, veel water drinken en je goed beschermen tegen de zon zijn er nog dingen die je kunt doen om voor je huid te zorgen. Denk aan eten en drinken. Want een mooie huid begint met wat je eet!

Let goed op.

Voedsel en het verouderingsproces

Dat wat je eet invloed heeft op je hele lichaam is niks nieuws. Goed eten helpt om een gezond en energiek lichaam te behouden en het zorgt er ook voor dat je huid mooi blijft. Veel suikers en vetten zijn niet goed voor je en zorgen dan ook vaak voor een verstopte en ontstoken huid. Ook zijn er veel etenswaren die er voor zorgen dat het verouderingsproces geremd wordt. En mooi meegenomen: er zijn ook een aantal hele lekkere dingen die dit doen. In bepaald voedsel zitten antioxidanten die helpen om vroegtijdige veroudering tegen te gaan. Drink voldoende water, bescherm je tegen de zon, beweeg genoeg en eet wat van dit voedsel en het komt he-le-maal goed.

Chocolade

Oké, we houden waarschijnlijk meer van witte of melk chocolade, maar helaas werken deze niet tegen huidveroudering.. Daarvoor zal je toch echt pure chocolade moeten eten. Uit een onderzoek is gebleken dat je pure chocolade het beste in de ochtend kan eten en zorg er ook voor dat er weinig suikers in deze chocola zitten. Maar hè, proberen kan altijd toch?

Rode wijn

Dit is natuurlijk geen voedsel, maar een drank. Maakt verder niet uit, want dat rode wijn goed voor je is, is natuurlijk fantastisch nieuws. In rode wijn zit een stof met antioxidanten en ontstekingsremmende, antivirale, antibacteriële en zenuwweefsel-beschermende eigenschappen. Dat klinkt als heel wat, maar wij nemen dit graag aan. Natuurlijk is té veel rode wijn niet goed voor je en je hoeft het ook niet elke dag te drinken. Maar zo op z’n tijd.. is het een prima idee.

Noten

In noten zitten veel onverzadigde vetten, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Je hebt vitamines nodig om je huid soepel en gehydrateerd te houden. Antioxidanten gaan de strijd aan met moleculen die schade aanbrengen aan je huid. Daarom werken noten goed om het verouderingsproces tegen te gaan.

Bosbessen

Bosbessen zijn niet alleen lekker, maar dus ook goed voor anti-aging. Ze zijn namelijk ontstekingsremmend en bestaan uit antioxidanten.

Groente en ander fruit

Naast bosbessen bestaan veel groentes en fruitsoorten ook uit antioxidanten. Eet hier ook elke dag genoeg van. Denk bijvoorbeeld aan spinazie of broccoli.

Avocado

Ook zo’n avocado lover? Goed nieuws, want het zit namelijk bomvol met omega-3-vetten die de huid gezond houden.

Extra vergine olijfolie

Olijfolie kan je gebruiken in salades of om in te bakken.

Yoghurt

Yoghurt zorgt voor een gezonde darmflora en dat zorgt weer voor een goed immuunsysteem. Wanneer je darmen goed werken, zorgen ze namelijk voor een goede huidconditie en dit gaat dus het verouderingsproces tegen.

Eieren en kip

In eieren en kip zit choline en dit is een stof die goed is voor je huid!

Déze 7 antioxidantrijke producten zouden altijd op je boodschappenlijstje moeten staan