Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 27 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Emma’s Molumn #9: Dit zijn de belangrijkste hints uit de laatste aflevering

Wekelijks bespreekt Beautify’s Emma in haar ‘molumn’ de afgelopen aflevering. Want ja, het is weer tijd voor één van de beste, spannendste en meest ingewikkelde spelprogramma’s op de Nederlandse televisie: Wie is de Mol? We gaan het hebben over de slinkse molacties van bijvoorbeeld Kim-Lian én we gaan het hebben over de gekste theorieën en aanwijzingen, want social media staat er vol mee. Vandaag aflevering 9: ‘BEDRIEGEN’.

Spoileralert!

Wie is de Mol? Aflevering 9

We zijn alweer aangekomen bij de negende aflevering van dit seizoen #WIDM en dat betekent dat dit de laatste aflevering is vóór die grande finale. Wat een editie. Inmiddels zijn er nog maar 3 kandidaten over en dat betekent dat we bijna weten wie de Mol is. Nog een week wachten en dan weten we wie de rol van ultieme saboteur op zich heeft genomen. Ik mijn ogen zouden de laatste drie overgebleven ‘kandidaten’ het allemaal kunnen zijn!

Geld in de pot begin aflevering: €13.040
Kandidaten over: 3
Penningmeester: Everon

Belangrijkste hints

Ik ga het deze week een klein beetje anders aanpakken. Ik ben er namelijk nog niet uit.. wie de Mol is. Alle drie de kandidaten, Kim-Lian, Fresia en Everon zijn heel erg verdacht op hun eigen manier. Zo is Kim de hele serie al wat vaag. Heeft ze ‘gevoelens’ die steeds maar weer blijken te kloppen maar zorgt ze er ook voor dat ze extra traag is tijdens de opdrachten. Fresia is ontzettend fanatiek, maar als je kijkt wat ze uiteindelijk in de pot brengt dan is dat niet zo veel. Everon lijkt een sympatieke en ook fanatieke kandidaat maar hij spoort wel vaak aan om het ‘verkeerde’ te doen. Zo is er voor iedereen wel wat te zeggen en dat is moeilijk kiezen. Ik ga alle hints uit de laatste aflevering op een rijtje zetten zodat het misschien wat duidelijker voor je wordt (EN VOOR MIJ OOK!).

1. Twee andere kandidaten

Fresia zegt aan het begin van de aflevering: “Je staat in de finale, en dat doe je met twee andere kandidaten.” Is dit een verspreking? Omdat zij de Mol is?!

Fresia Molumn Wie Is De Mol
Bron: Wieisdemolhints.nl

2. BeDRIEgen

De afleveringstitel is BEDRIEGEN. In de eerste opdracht met de verstopte alarmen, heeft Fresia als enige alle drie de alarmen getriggerd. Daarnaast is bij Fresia niet te zien hoe het tweede alarm afging. Heeft zij heftig staan zwaaien?!

fresia widm molumn

3. Nodig voor later?

Fresia verzamelt in de supermarktopdracht als eerst twee artikelen die wel veel bekend voorkomen: een (feest)masker, voor het gemaskerde bal, en een step, die ze moesten opgraven in de vorige aflevering. Later houdt ze het masker ook nog eens voor haar gezicht. Omdat ze zich moet ontmaskeren misschien?

Fresia Molumn Wie Is De Mol
Bron: Wieisdemolhints.nl

4. Birdwatcher

Een van de spionnen in de laatste opdracht is de ‘Birdwatcher’, iemand die alles in de gaten houdt. Everon heeft eerder in het seizoen een shirt met de tekst ‘Bird’ aan gehad en hij vindt het zoeken van de Birdwatcher dan ook een goed idee.. maar dit bleek fout te zijn.

Everon Molumn Wie Is De Mol
Bron: Wieisdemolhints.nl

5. De kleur goud

De kleur goud is een kleur die gedurende het hele seizoen vaak terugkomt. Everon zegt, nadat in de spionnenopdracht de envelop met het mingeld gevonden werd: “Dat heb je goed gedaan, Kim, je reactie was natuurlijk goud”. Bij de laatste executie draagt Everon ook een geel (gouden??) polo. Ook kijkt hij wel heel erg geheimzinnig, vind je niet?!

Everon Molumn Wie Is De Mol
Bron: Wieisdemolhints.nl

Nóg meer hints

Oh! En lees vooral ook even deze theorie van de @thermolmeter:

Dan zijn er natuurlijk nog een heleboel andere hints uit de vorige afleveringen die goed zijn om even te bespreken. Gaan we:

Het ‘verdwenen’ geld van Kim-Lian

Dat Kim-Lian in één van de afleveringen een briefje van 250 euro achterhield, dat weten we allemaal. Ze geeft niet toe en laat dan ook niet weten dat zij dat geld heeft ‘gepakt’. Op een gegeven moment showt ze het briefje, tijdens zo’n confessie. Hier zit heel toevallig een gaatje in, waar voorheen een stukje goud op te zien was. Daar kijkt ze weer doorheen. Is dat een hint naar het masker dat de Mol draagt tijdens de onthulling? En een hint naar het gouden thema?

11.22

Dit is ook een interessante. Een hint die wat vergezocht lijkt.. maar hè? Je weet maar nooit.

Wie is de Mol?

Ook hebben de kandidaten deze aflevering niet zo heel veel geld voor de pot binnengehaald. Uiteindelijk staat ‘ie op €13.335. Als Everon de Mol blijkt te zijn, gaat er nog eens 5000 euro uit ook. Volgende week is de grote ontknoping, op dat gemaskerde bal. Wie is het? WE GAAN HET ZIEN!

Emma’s Molumn #8: Even serieus.. Wat is Kim-Lian allemaal aan het doen?!