Redactie
Redactie Food 16 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Voor de echte romanticus: zó maak je roze spaghetti

Sommige mensen bakken een taart voor hun geliefde, wij vinden niks zo romantisch als samen een bord koolhydraten delen. Deze Valentijnsdag verover je harten met deze frisse roze spaghetti met biet, ricotta, citroen en basilicum.

Dit recept komt uit het fantastische kookboek van Cherry Bombe, van het gelijknamige food magazine, waarin vrouwelijke chefs centraal staan.

Door een saus van rode biet en ricotta te maken en die door spaghetti te roeren, krijg je roze spaghetti. Het is een heel fris gerecht, met geraspte citroenschil, basilicum, walnoten en Parmezaanse kaas als voornaamste smaakmakers.

Opgelet: voor het maken van de saus is het handig als je een keukenmachine hebt.

Bron: Culy

Zo maak je deze roze spaghetti

Zet een volle waterkoker aan.

Schil de bieten en rasp ze. Dat kan op een ouderwetse grove rasp of in zo’n handige keukenmachine met rasp-functie.

Bak de bieten in een pan met twee eetlepels olijfolie en een snuf zout. Ongeveer 3 tot 4 minuutjes, tot ze zacht worden. Voeg 60 ml van het gekookte water toe aan de pan en laat nog 3 minuten sudderen.

Doe de bieten in een keukenmachine met de rest van de olijfolie. Hak ze tot ze je een gladde pasta hebt. Voeg de ricotta toe, samen met 1,5e theelepel zout. Laat de keukenmachine net zolang draaien tot je een gladde, roze pastasaus hebt.

Kook ondertussen de spaghetti al dente. Bewaar een beetje pastawater om de saus eventueel mee aan te lengen, mocht ‘ie wat te dik zijn.

Giet de spaghetti af en meng met driekwart van de roze saus. Wat je over hebt, kun je een week bewaren (lekker op een crostini of op een broodje, zeggen ze bij Cherry Bombe). Voeg eventueel meer saus of wat van het pastawater toe.

Meng de walnoten, basilicum, Parmezaanse kaas en citroenrasp door de roze spaghetti. Dien op in een grote schaal of op groot bord met twee vorken. That’s amore!

Meer valentijnsrecepten:

Bron: Culy