Renée
Renée Love & Seks 27 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Waarom samenwonen met je beste vriendin een fantastisch idee is voor jullie vriendschap

Je beste vriendinnetje is je alles. Kun je je een leven zonder haar niet voorstellen? Dan heb je er vast over nagedacht hoe het is om haar als je huisgenoot te hebben. Blijf er niet langer over fantaseren, want het is een hartstikke goed idee als jullie samen op zoek gaan naar jullie eerste huis samen.

Samenwonen met je beste vriendin is namelijk een fantastisch idee voor jullie vriendschap. Natuurlijk kan het fout gaan en is het niet altijd even leuk, maar als jullie een sterke vriendschap hebben opgebouwd wordt ‘ie alleen maar sterker.

Waarom samenwonen met je beste vriendin een goed idee is

Samen gezellig koken, jezelf klaarmaken voor een avondje stappen of op de bank met wijn ploffen… Je beste vriendin als huisgenoot hebben is zo slecht nog niet. Om de volgende redenen willen jullie nu al beginnen met zoeken:

Je voelt je nooit alleen

Je beste vriendin is natuurlijk niet 24/7 thuis, maar je weet dat je haar praktisch iedere dag ziet. Daardoor voel je je minder snel alleen, want je weet dat je altijd bij haar op de deur kan kloppen als je behoefte hebt aan gezelschap.

Je hebt altijd iemand die je haar kan doen

Niets is zo leuk als samen je klaarmaken. En hoe chill is het om een persoonlijke kapster aan huis te hebben? Je huisgenoot kan je altijd helpen om bijvoorbeeld de achterkant van je haar mooi te krullen.

Je hebt ineens twee garderobes tot je beschikking

Weet je niet wat je aan wil trekken? Dan is er altijd nog de garderobe van je bestie waar je even in kunt spieken.

Je inrichting ziet er super gezellig uit

Combineer jullie twee fantastische smaken en je hebt een super gezellig interieur. Zelfs als je zelf niet zo goed bent in het inrichten van een woning, weet je dat je vriendin het gezellig gaat maken.

Je hebt een wijnbuddy in huis

Jullie hebben geen speciale reden meer nodig om een fles wijn open te trekken. Nope, nu kun je ongegeneerd een glas wijn inschenken, omdat je dan toch samen drinkt.

Je hoeft nooit meer af te spreken om elkaar te zien

Eerst moest je elkaar appen of bellen om elkaar te kunnen zien, nu weet je dat je haar iedere dag kunt zien. Hoe fijn is dat?

Je hebt eindelijk iemand waarmee je naar IKEA kunt gaan zonder ruzie te maken

Lukt het je nooit om IKEA uit te spelen zonder ruzie te maken? Met je beste vriendin lukt het wél. Jullie hebben het toch veel te druk met alles eten in het restaurant.

Je hebt een chille plek waar jullie al je vriendinnen kunnen uitnodigen

Jullie hoeven nooit meer na te denken waar je gaat afspreken met vriendinnen: die nodig je natuurlijk bij jullie thuis uit.

Je hoeft je zelfs niet meer op vrijdagavond te vervelen

Heb je op een vrijdagavond niks te doen? Dan weet je dat je vanaf nu altijd op je huisgenoot kunt rekenen. Zij is er voor je om de avond allesbehalve saai te maken.

Je kunt nog sneller advies vragen aan haar

Of het nu gaat om werk, familiekwesties of de liefde: voor advies kun je altijd bij haar terecht. Maar als je gaat samenwonen is dat nóg makkelijker. Je hoeft alleen nog maar naar haar toe te lopen om een eerlijk advies te krijgen van haar.

Je gunt elkaar privacy als je iemand mee naar huis neemt

Je weet dat jullie niet vervelend gaan doen als iemand een man/vrouw mee naar huis neemt. En als jullie al een relatie hebben, weet je hoe belangrijk het is om elkaar even wat privacy te gunnen. Dat is voor jullie geen probleem.

Meer over vriendschap: