Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Lifestyle 21 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Vintage shoppen: dit zijn onze favoriete spots om pareltjes te scoren

Vintage kleding wordt steeds populairder en daarom helaas ook steeds duurder. Toch weten wij regelmatig wat pareltjes te vinden. Komt dat voor jou even goed uit, want wij vertellen jou de beste secrets spots voor vintage en tweedehands items. Deze secrets hadden we misschien liever voor ons zelf willen houden, maar wij zijn gewoon zo lief om ze te delen.

Vinted!

We do love Vinted! Verkoop eerst even de kleding die je niet meer draagt, met dit geld kun jij namelijk je kast weer lekker opfrissen met ‘nieuwe’ tweedehands items. Tip van ons: voeg gelijk aanfoto’s toe, dan krijg je wat minder irritante vragen op je afgevuurd. Maar hoe vind je dan de parels tussen zo’n groot aanbod? Vinted is een app met gebruikers uit Nederland, België, Luxemburg, Spanje en Frankrijk. Dat betekent, dat jij door te zoeken in een andere taal misschien wel je droomitems kan vinden. Gebruik gewoon even Google Translate en klaar is Kees!

Ook de filterfunctie is onze allerbeste vriend. Het makkelijke hieraan is dat je geen zoekfunctie hoeft te gebruiken, waardoor je de resultaten vanuit alle landen te zien krijgt. Vul gewoon even het juiste geslacht in, het type item, het merk, de kleur en de maat en je zult honderden resultaten krijgen. Dat wordt even scrollen, maar dan heb je ook wat.

Kringloop & vintage winkels

In Nederland zijn de vintage winkels helaas aan de prijzige kant. De Episode of Kilo Kilo Vintage zijn winkels die erop gericht zijn om winst te maken en dat vind onze portemonnee nou net iets minder leuk. Neem daarom gewoon regelmatig een kijkje in de kringloop, als je goed zoekt kom je de beste items tegen voor een prikkie. Zoek ook vooral bij plaatselijke kringloopwinkels in een dorp bij jou in de buurt. Bij winkels in wat duurdere dorpen of steden valt er vaak meer kwaliteitskleding te vinden. Hier kan jij dus de beste merkkleding scoren voor een leuk prijsje. Vergeet ook niet even op de mannenafdeling te kijken voor leuke blazers of truien.

Een van onze favoriete kringloopwinkels, die op meerdere plekken in Nederland te vinden is, is Kringloopwinkel RataPlan. Hier kun je niet alleen goed terecht voor leuke kleding, maar ook voor amasing woonaccessoires. Een andere winkel op ons favorieten lijstje is vintage winkel De Ruilhoek in Amsterdam-Zuid waar TikTok-ster Lizzard Curve ook vaak goed scoort.

@lizzardcurve

OMG 😳 zoooo blij met deze broek. zocht echt al eeuwen naar zo’n wassing. thank you lord 😇🙏

♬ The Little Mermaid (Marimba Remix) – Harry Goes Boom!

De IJ-Hallen

Ook in Amsterdam kun je goed vintage shoppen. Ga vooral naar leuke vintage marktjes zoals de markt op Waterlooplein, De KLOFFIE Markt of De IJ-Hallen, dit is de grootste vlooienmarkt van Europa én dat in ons kleine kikkerlandje. Als je naar de IJ-Hallen gaat kun je het beste scoren bij ‘de meisje met een shopverslaving’, hiermee bedoelen we de particuliere kraampjes van meiden of jongens die hun eigen kleding verkopen. Er staan namelijk ook veel kraampjes van small businesses, waar je ook zeker leuke items kunt vinden, maar net een tikkeltje duurder.

Voor Rotterdam hebben wij de leukste tweedehands winkels ook alvast op een rijtje gezet.

Neem ook eens een kijkje op vakantie

Barcelona, Parijs, Copenhagen of Milaan als je hier bent moet je wel een dagje shoppen toch? Ga in plaats van naar de grote winkelketens zoals Zara eens opzoek naar unieke, tweedehands en vintage items. Van vintage Levi’s tot aan Gucci en Ganni, in grote modesteden is alles te vinden. I mean: toen we deze TikTok-video van Vicky zagen, zaten we al bijna in het vliegtuig!

@vicmontanari

Thrifting in Copenhagen be like 🥹 you are coming home with me was said 500 times! Let me know if you want a haul and this place is a MUST GO! #verasmarket #fleamarket #copenhagenstyle #copenhagen #trhrift

♬ original sound – vibey music 🎶 🕺 🪩

De rommelzolder

Een kijkje bij je oma in de kast of even naar de rommelzolder van je moeder is natuurlijk helemaal gratis. Nog meer pluspunten: want alles uit de 80’s en 90’s is weer helemaal in, waardoor jij er in de oude kleding van je oma of moeder helemaal hip bijloopt!

5 redenen waarom een Levi’s 501 jeans echt niet kan ontbreken in je kledingkast