Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 28 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Move over aubergine en waterdruppels: het is tijd voor echte seks-emoji’s

De waterdruppels, aubergine of perzik: we weten bijna allemaal – met uitzondering van boomers – waar die voor staan. Ze zijn onmisbaar als je zin hebt in een potje sexting, maar eigenlijk is het best gek dat we daar geen échte seks-emoji’s voor hebben en maar groentes moeten gebruiken.

Sexual wellness-merk LELO vindt daarom dat het hoog tijd is voor echte seks-emoji’s. Want waarom niet?

Seks-emoji’s

Sexting is op zijn tijd leuk. Je lief onverwacht rode oortjes bezorgen door hem of haar een sexy berichtje sturen is niks mis mee. Je moet natuurlijk wel op een aantal dingen letten, maar met een abrikoos-emoji, wat druppeltjes en sexy woorden kom je een heel eind.

Toch gek eigenlijk, dat we groenten moeten gebruiken om sexy berichten te sturen. En dat terwijl er voor de meest standaard dingen wel een emoji bedacht is. LELO vindt dat er echte seks-emoji’s moeten komen.

Enquete gehouden

Sterker nog, niet alleen LELO vindt dat dat nodig is. Ze hebben namelijk een enquete gehouden over de verschillende communicatiegewoontes van tienduizend mensen als ze aan het sextingen zijn (met emoji’s). Wat blijkt?

Zo’n 82% van de Nederlandse respondenten gebruikt emoji’s wanneer ze aan sexting doen. De meest genoemde reden is omdat het speels is. Je raadt het misschien al, maar de waterdruppels, perzik en aubergine worden het meest gebruikt. Natuurlijk ook omdat er niet iets passenders is. Alle respondenten hebben wél aangegeven seks-emoji’s te gaan gebruiken als het zou bestaan.

Oehlala – Deze 3 sterrenbeelden houden wel van een potje sexting

Hoe komen die emoji’s er?

Nou, genoeg animo, dus. Om die reden heeft LELO aanvraag gedaan bij UNICODE – het bedrijf achter emoji’s. Dankzij echte seks-emoji’s gaat de communicatie over seks ook echter worden. En dat niet alleen. Het doorbreekt ook het stigma rondom het online communiceren over seks.

Of de echte seks-emoji’s er gaan komen, is dus nog even afwachten. Als je het ook ziet zitten, kan je een handje helpen. Teken deze online petitie en wie weet kan jij binnenkort sextingen met echte seks-emoji’s.