Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Seks 28 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Je seksleven een boost geven in tijden van corona: zó doe je dat

Geen verrassing dat de coronacrisis van invloed is op je seksleven. Niet alleen omdat het moeilijker is om de ander op te zoeken door de huidige maatregelen, maar ook vanwege de mentale gevolgen die deze gekke tijd kan hebben. Het kan een vervelend gevoel geven, waardoor je gaat zoeken naar de manier om je seksleven weer een boost te geven. Dat begrijpen we. Zó til je je seksleven weer naar een hoger niveau in tijden van corona.

Vergeet vooral niet dat je niet de enige bent en dat er genoeg manieren zijn om eens te kijken naar hoe het anders kan.

Seksleven in tijden van corona

Er zijn verschillende redenen waarom je seksleven is veranderd sinds de quarantaine. De lockdown (laat staan twee) kan van invloed zijn op je mentale gezondheid. Je voelt je geïsoleerd, bent alleen en hebt weinig energie. Niet gek dat je dat ook gaat merken in je seksleven. Je omgeving en energie zijn echt van belang. Nu je veel thuis bent en weinig prikkels krijgt, is het niet gek dat je seksleven op een laag pitje staat.

Sure, iedereen zijn sex drive is anders en er bestaat geen ‘normaal’ libido. Maar mocht je behoefte hebben aan wat tips om je seksleven weer een boost te geven, kunnen de onderstaande tips wellicht helpen.

1. Zorg voor voldoende beweging

Een redelijk makkelijke en effectieve manier om je seksleven een boost te geven, is door voldoende te bewegen. Zo simpel kan het zijn. Wat krachtoefeningen of gewoon cardio zorgt voor een fijne mood en dat kan weer van invloed zijn op je libido.

2. Focus op je mentale gezondheid

Juist in deze tijden is het extra belangrijk om je ook te focussen op je mentale gezondheid. Probeer zoveel mogelijk te destressen. En jawel, dat klinkt makkelijker dan het is. In deze gekke periode zal je je snel gestresst of zelfs paniekerig voelen, laat staan dat je in the mood bent voor seks. Kijk eens goed naar wat er voor zorgt dat je zoveel stress voelt. Neem je wel genoeg pauzes tussen het thuiswerken door?

3. Probeer iets nieuws

Het kan ook fijn zijn om iets nieuws uit te proberen, bijvoorbeeld met een seksspeeltje. Als je daar altijd al wel benieuwd naar bent geweest, maar nooit stappen in hebt ondernomen, kan dit wel eens de ideale timing zijn. Een fijn ‘instapmodel’ is de nieuwe LELO SILATM. De SILATM heeft een grote en zachte mond, waarmee sonische golven (in acht verschillende intensiteiten!) zorgen voor stimulatie van de hele clitoris. Klinkt dat goed, of klinkt dat goed?

4. Plan de seks

Oké, waarschijnlijk is je eerste reactie hell no, want je houdt wel van een beetje spontaniteit. Met het plannen van seks lijkt dat in een klap weggenomen, maar zie het eens als een geweldige manier om ervoor te zorgen dat jij met je seksbuddy of lover essentiële tijd met elkaar doorbrengt.

5. Praat

Communicatie is key. Met je partner praten over hoe je je voelt over je seksleven is heel belangrijk. Vervolgens kan je kijken of je samen dingen kunt doen om je seksleven een boost te geven. Nieuwe dingen uitproberen, seksspeeltjes kopen, samen porno kijken: allemaal manieren die een verschil zouden kunnen maken.

Meer sexy talk: