Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 24 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Op TikTok nemen mensen elke ochtend een shot olijfolie (?!) en dit is waarom

Een toverdrankje met als doel een egalere huid.. dat willen we allemaal wel toch? Veel sapjes beloven dit dan ook. Denk aan de bietensap-trend of de aloë vera-sap hack. Nu komen wij video’s tegen van TikTokkers die beweren dat je elke ochtend een shot olijfolie en citroensap moet nemen voor een egale huid.

Hoe werkt dit precies?

Shot olijfolie

Kort samengevat shotten TikTokkers nu olijfolie, omdat ze zeggen dat als je een shot olijfolie neemt op een lege maag, het de ‘muren’ van je maag versoepelt. Hierdoor wordt de mobiliteit van de dikke darm geoptimaliseerd, wat zorgt voor een soepele stoelgang en spijsvertering.

@yourkoreanunni happy skin + gut = try it for a week 😮‍💨 #skincare #health #guthealth ♬ original sound – Amahree 💫

Het nemen van een shot olijfolie is niets nieuws: sommige gemeenschappen rond de Middellandse Zee doen dit al tientallen jaren. Toch klinkt het nemen van een shot olijfolie niet heel lekker en vragen wij ons af of de werking hiervan echt zo goed kan zijn als de TikTokkers beweren.

Voordelen van olijfolie

Olijfolie bevat ontstekingsremmende eigenschappen en ondersteunt de groei van gezonde bacteriën en is goed voor de hersenfunctie. Olijfolie bevat stoffen (denk vetten) die kunnen helpen om gezonde darmbacteriën af te wisselen en schadelijke bacteriën te verminderen. We hebben deze vetten nodig om onze verstandelijke gezondheid, goede energiefunctie en zenuwfunctie te ondersteunen. Ook beschermen ze tegen ziektes, bevorderen ze de verzadiging en vertragen ze onze spijsvertering voor een goede opname. Zo klinkt het alsof wij dit inderdaad aan ons ochtendritueel moeten toevoegen..

Shotten of bijvoegen

Hoewel je olijfolie met citroen kan shotten in de ochtend, kan je je olijfolie ook echt de gehele dag prima aan de dingen die je eet toevoegen. Dit zal dezelfde positieve gevolgen hebben en is misschien wat lekkerder dan als shotje. Je kan het op een salade gieten, het in een dressing mengen of het toevoegen aan een smoothie of maaltijd. Hoe dan ook, elk lichaam is anders, probeer dus uit wat voor jou werkt! Een klein beetje uitproberen kan in elk geval geen kwaad.

@mandanazarghami

this summer we’re getting SNATCHED💅🏼 #summer2022 #oliveoilshot #guthealth #healthtips

♬ original sound – Amahree 💫

Disclaimer: de redacteuren van Beautify hebben geen medische achtergrond dus voor meer informatie over het lichaam en voeding verwijzen wij je door naar de huisarts of diëtist.

Yes please: 8 tips voor een egale en gezonde huid