Gina Koninkx
Gina Koninkx Celebrities 30 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Alles wat je moet weten over Simone Ashley: de nieuwe ster van Bridgerton 2

Voor wie het even had gemist (hoe dan?): het nieuwe seizoen van Bridgerton is 25 maart in première gegaan op Netflix. Maak je dus maar klaar voor een avondje bingen. Maar voor je begint is het wel zo leuk het een en ander te weten over de nieuwe hoofdpersonage van Bridgerton 2: Simone Ashley.

Nu Lady Whistledown nog steeds niet is ontmaskerd, verwachten we een en al drama in het leven van de Bridgertons en Featheringtons. In Bridgerton 2 lijkt de drama vooral om een nieuwe familie te gaan: de Sharma’s. De zussen Kate en Edwina Sharma maken hun entree in het nieuwe seizoen, wij zijn benieuwd: wie is Kate Sharma eigenlijk?

Simone Ashley: de ster uit Bridgerton 2

De rol van Kate Sharma wordt vertolkt door niemand minder dan Simone Ashley. Een Britse actrice met Indiase ouders uit 1995 die eerder te zien was in Sex Education en Detective Pikachu en in 2023 zal verschijnen in de film The Little Mermaid.

1. Haar grote doorbraak

Na het volgen van een acteeropleiding op de Arts Educational School in London, verscheen ze in 2016 voor het eerst op beeld in twee afleveringen van de serie Wolfblood. Na diverse andere rollen, verscheen ze van 2019 tot 2021 in 15 afleveringen van Sex Education waar ze dan ook haar grote doorbraak aan te danken heeft.

Vogue interview haar over haar doorbraak: “Sex Education was really life-changing. I’m so grateful for that show. I learnt so much in my craft and as a person. It was such a joy.”

2. Ze is een waar fashion icoon

Voor wie haar Instagram nog niet heeft gevonden, absoluut de moeite waard. Klik gelijk even die volg-button aan als je wilt worden voorzien van de mooiste outfits. Wij zijn groot fan van dit roze pak.

3. Ze maakt ‘colorism’ bespreekbaar

Ook in de industrie waarin Simone Ashley werkzaam is, heeft ze veel te maken met ‘colorism’: de gewoonte om een lichtere huid te verkiezen boven een donkere huid. Dit maakt ze bespreekbaar en daarover zegt ze tegen Veylex het volgende: “I try to be as positive as I can day to day, and I’ve tried to channel that into how I approached the industry. Yes, colorism is an ongoing issue. As is being type cast, being looked over because of the color of your skin, losing roles to girls that are more ‘relatable’ to target audiences and markets.”