Yasmine Esser
Yasmine Esser Gezondheid 7 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Slaap je slecht? Dat is heel normaal in deze tijd van het jaar

Nu de dagen zo donker zijn en guur, wil je niets liever dan de hele dag in bed liggen. Maar als je ’s avonds eindelijk onder de wol kruipt, lig je maar een beetje te turen naar je plafond. En als je al slaap, dan slaap je licht. Hoe kan dat?
We kunnen je gerust stellen, je bent niet de enige die slecht slaapt momenteel. Sterker nog, volgens de Antwerpse slaapexpert Johan Verbraecken is het heel normaal dat je in de winter maar wat ligt te woelen.

Slaap je slecht in de winter?

Veel mensen slapen slecht tijdens de wintermaanden. ’Mensen moeten voldoende blootgesteld worden aan daglicht voor een goede afstemming van hun biologische klok. Omdat het de laatste tijd heel donker is – ook overdag – krijg je te weinig licht,’ aldus de slaapexpert tegen Nieuwsblad.be.

Gevolg: je lichaam raakt in de war en weet niet meer wanneer het nu tijd is om te slapen.

Beweeg meer

Balen. Toch kun je er zelf wel iets aan doen om beter te slapen. Je hebt natuurlijk geen invloed op het weer en hoeveel daglicht er is. Maar wat ook helpt: bewegen.

Sorry dat we het zeggen, maar sporten helpt écht om beter te slapen. Al is het maar een half uurtje zwemmen of een wandeling maken in het park om de hoek.

En mocht de oorzaak van je slaapprobleem toch je snurkende lover zijn. Dan kun je dit doen.