Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 30 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Slechtziend? Deze make-uptips kunnen je een handje helpen!

Als je goed zicht hebt, sta je er niet bij stil: als slechtziende mascara op doen of een vette oogschaduwlook creëren, is zo makkelijk nog niet. Of je nou last hebt van donkere vlekken, wazig zicht of alleen maar scherp kan zien zodra iets recht voor je staat: deze make-uptips maken jezelf opmaken een stukje makkelijker. En daardoor ook leuker.

Pak je kwasten en producten er maar bij. Hoog tijd om aan de slag te gaan!

Make-uptips voor slechtzienden

Een killer make-uplook aanbrengen is al lastig genoeg, laat staan als je slechtziend bent. Althans, dat dacht je waarschijnlijk. Met deze make-uptips wordt make-up aanbrengen een stuk makkelijker.

1. Breng oogmake-up als eerste aan

Begin met je oogmake-up en breng daarna pas de basis (zoals foundation en concealer) aan. Als je het andersom zou doen, heb je kans dat je – na het aanbrengen van je oogmake-up – je foundation en concealer weer opnieuw moet aanbrengen.

2. Wees niet bang om te knoeien

Dat brengt ons direct bij een andere make-uptip: wees niet bang om ‘fouten’ te maken. Om die reden bestaat concealer. Als je bijvoorbeeld te veel blush hebt gebruikt, kan je het zo wegwerken met een beetje concealer op je make-upspons. Niks meer van te zien.

3. Gebruik plakband om strakke lijnen te krijgen

Een make-uptip die mensen met goed zicht ook gebruiken, is om plakband te gebruiken voor strakke lijnen. Perfect om eyeliner mee aan te brengen!

4. Breng oogschaduw van licht naar donker aan

Voor slechtzienden kan het lastig zijn om te zien hoeveel product er op een penseel zit. Daarnaast kan je donkere kleuren moeilijker wegwerken. Begin daarom met de lichtste oogschaduw, daar kan je altijd nog meer van aanbrengen.

5. Gebruik je make-upproducten

En nee, dan bedoelen we niet dat je je oogschaduw gebruikt als oogschaduw, maar het potje van je oogschaduw gebruikt om een mooie boog te krijgen. Zo makkelijk kan het zijn!