Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Life 19 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze sparkling-water-en-jam mocktail gaat viraal op TikTok en wil je proberen

TikTok is niet alleen een plek waar je make-uptips, kledingtrends en lekkere recepten kunt terugvinden – je vindt er ook heel wat lekkere cocktailideeën. Zo zagen we de Capri-sun-cocktail al voorbijkomen en ging de jam Jar Gin & Tonic cocktail viraal op TikTok. We zullen deze zomer niet altijd een cocktail kunnen drinken – als we bijvoorbeeld de bob zijn na een BBQ – maar een mocktail mag altijd. Deze sparkling-water-en-jam mocktail wil je proberen.

Zo maak je deze mocktail.

Sparkling-water-en-jam-mocktail

Op TikTok zagen wij een video voorbij komen van @katchaomeow die een recept van de sparkling-water-en-jam mocktail van @jocelyn.mp4 namaakt. In het recept gebruikt ze een limoen La Croix en Bonne Maman jam. “Deze combinatie klinkt als een droom, dus laten we het proberen”, zegt @katchaomeow. Ze doet twee theelepels jam in een glas met ijs en vult dicht glas vervolgens op met de limoen La Croix. Ze mixt het drankje en de mocktail ziet er zeker leuker uit dan het klinkt.

@katchaomeow

Reply to @jocelyn.mp4 genius idea and now my new summer drink 🍹 #easydrinkrecipe

♬ Spongebob Tomfoolery – Dante9k Remix – David Snell

Recept

Het recept van deze sparkling-water-en-jam mocktail is simpel, en bovendien zijn er oneindige combinaties die je kunt proberen. Ten eerste heb je een blikje bruiswater en een bolletje jam nodig. De smaakcombinaties zijn hierin oneindig. Probeer de eerste keer dat je het drankje maakt voor simpele smaken te gaan en waarvan je weet dat je ze lekker vindt. Denk aan braambessensmaak seltzer met aardbeienjam, sinaasappelsap en perzikjam, of ananasseltzer en druivenjam.

Cocktail

Daarnaast kun je natuurlijk van deze sparkling-water-en-jam mocktail ook gewoon een cocktail maken. Zo ook TikTokker @katchaomeow kon de het niet weerstaan om een alcoholisch drankje toe te voegen aan de mocktail. Ze gebruikt het gewone mocktail recept met jam en sparkling limoen water, maar voegt als laatste wat wodka toe. Met de basis van deze mocktail kan je dus alle kanten op gaan, kies je eigen smaken en wissel de cocktail en mocktail versie af als je beide lekker vindt.

@katchaomeow

✨costco size✨ is necessary #easydrinkrecipe #asmr

♬ About Damn Time – Lizzo

Enjoy!