Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 9 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

OMG: wist jij dat je dít met een Stanley Quencher kan doen?

Je kunt er niet meer omheen: die enorme Stanley-bekers zijn ontzettend populair en in 2023 heeft bijna iedereen er wel eentje aangeschaft. Sure, ze zijn groot, maar je blijft wel lekker gehydrateerd als je de hele dag water drinkt uit dat ding. Maar wist je.. dat je ook iets heel anders kunt doen met die drinkbeker? Het heeft niet te maken met drinken, maar juist met eten. Let goed op: want voor iedereen die nu ongesteld is is dit een fantastische uitvinding.

Een drinkbeker of.. ijsbeker?

Dan en Sam, een TikTok-stel, heeft namelijk uitgevonden dat de beker goed is voor zo veel meer dan alleen drinken. Sam komt het heel vrolijk vertellen aan haar man: ‘Look what I just discovered..’ De beker is zó groot, dat er een gehele bak Ben & Jerry’s ijs in past.

Pardon?! Bekijk de video hieronder:

@wearedanandsam

Did you know this?? #danandsam #couplecontent #couplehumor #couplecomedy #reaction #couplereaction #wifereaction

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

“Mind blown !! Another reason to get one. To hide my ice cream from my kids 😂”, zo reageert iemand onder de video. Een ander geeft nog de tip om ijsblokjes onderin de beker te doen zodat het ijs langer koud blijft. Geniaal. Zo zie je maar weer, elke dag leert TikTok ons iets bij, maakt niet uit wat het is.

Onbreekbare beker

Waar komt die Stanley-cup eigenlijk vandaan? Fun fact: het bedrijf bestaat al meer dan honderd jaar. In de jaren ’20 van de vorige eeuw hadden veel flessen en glazen voering die, zoals je je wel kunt voorstellen, brak en onbruikbaar werd als deze viel. Pech, je drinken weg. William Stanley (de oprichter van het bedrijf) werkte hij aan een transformator en vond hij per ongeluk de onbreekbare drinkfles uit. Aangezien de meeste consumenten echte arbeiders waren, hadden zij een product nodig waarop ze konden vertrouwen: een onbreekbare fles. Zo onstond die Stanley-beker die in de loop van de jaren uitgegroeid is tot wat het nu is.