Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 8 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Fan van Grey’s Anatomy? 4 redenen waarom Station 19 dan echt iets voor jou is

Grey’s Anatomy is inmiddels al zeventien seizoenen lang onze guilty pleasure. Sterker nog, er komt een achttiende variant aan! Daar moeten we wél ook even bij vermelden dat de populaire serie vanaf 3 juli zal verdwijnen van Videoland. Maar niet getreurd, de serie Station 19 is namelijk je nieuwe lievelings!

Je kan de serie kijken op Amazon Prime en het heeft verrassend veel overeenkomsten met Grey’s Anatomy. We praten je bij.

Station 19

Grote kans dat je al eens vaker van de serie Station 19 hebt gehoord, het is namelijk helemaal geen nieuwe serie. In 2018 werd de spin-off van Grey’s Anatomy al gelanceerd. In de serie krijg je een inkijkje in het (werk)leven van de brandweermannen en -vrouwen van station 19 in Seattle.

En jawel, je ziet er ook bekende gezichten uit Grey’s Anatomy terug. Dr. Ben Warren is namelijk brandweerman geworden, nadat-ie het ziekenhuis heeft verlaten. Dit zijn vier redenen waarom Station 19 echt iets voor jou is als je Grey’s Anatomy ook leuk vindt.

1. Dezelfde formule

Grey’s Anatomy heeft zijn grote succes te danken aan allerlei (ingewikkelde) liefdesrelatie en verrassende wendingen. En raad eens? Die formule is ook gebruikt voor Station 19!

2. Nog meer Ben Warren

We zeiden het net al even, maar Ben Warren wordt brandweerman in Station 19 als-ie het ziekenhuis verlaat. We zien hem niet alleen in zijn nieuwe functie, maar krijgen ook een beter inkijkje in het leven samen met Miranda Bailey. En eerlijk is eerlijk, van dat powerduo krijg je toch geen genoeg?

3. Meer bekende gezichten

Ben Warren is niet de enige ster uit Grey’s Anatomy die je terug zal zien in Station 19. Carina DeLuca ga je ook terugzien, zij heeft namelijk een relatie met het hoofd van het brandweerteam Maya Bishop. Enne, gedurende de seizoenen zie je meer bekende gezichten. Wie precies houden we nog even voor ons.

4. Belangrijke onderwerpen

Naast het feit dat de serie Station 19 lekker wegkijkt, snijdt het ook belangrijke onderwerpen aan. En dan hebben we het over real-world issues. In het vierde seizoen is bijvoorbeeld een Black Lives Matter-protest te zien.

Yes! Onze favoriete Grey’s Anatomy actrice Sandra Oh is te zien in de nieuwe serie ‘Killing Eve’