Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 21 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Het geheim: is dít de stem van Big Brother?

Terwijl Big Brother rustig doorgaat, gaan de speculaties over de stem van het programma rond. In januari begon het nieuwe seizoen van het realityprogramma met de woorden “Heb je mij gemist? Ik ben terug”. Maar wat weten we eigenlijk van die stem?

Wij zochten het voor je uit.

De stem van Big Brother

Eén ding is duidelijk: de stem is van een Belg. De namen die in het rond gaan zeggen je dan misschien ook niks, maar het is wel leuk om het geheim te weten. Vinden wij dan. En jij waarschijnlijk ook, anders open je dit artikel niet.

Naast namen als Dave Peters (presentator) en Bruno Wyndaele (een andere presentator), komt een naam steeds vaker terug op Twitter: Jeroen Medaer. De 42-jarige Jeroen in (stem)acteur en woont in Belgisch-Limburg. Voor Belgen is het geen onbekende, hij speelde in series als De Twaalf en Red Light.

Nederlanders kunnen de stem kennen van de serie ‘Morten’ (wat op NPO 3 werd uitgezonden). In de achtste aflevering had Jeroen namelijk een rol. Je moet goed opletten, maar als je goed luistert hoor je wel gelijkenissen met de stem van Big Brother. Wil je er nog wat dieper in duiken (begrijp wij), kan je op de website van Jeroen nog meer fragmenten luisteren. Eerlijk is eerlijk, wij horen Big Brother er wel in.

Kritiek

Nu we het toch over de stem hebben, moeten we het ook even hebben over de kick-off aflevering. Na de eerste uitzending zorgde niet alleen het feit dat Nederlanders en Vlamingen samen het huis deelden voor ophef. De stem was ook een grote irritatiefactor voor vele kijkers, bleek uit een hoop tweets.