Renée
Renée Life 2 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

Ben je een Steenbok? Dan zijn dit jouw mooie én minder mooie eigenschappen

Je verdiepen in je sterrenbeeld is helemaal van nu. Op de Beautify redactie begrijpen we wel waarom, want je sterrenbeeld zegt onwijs veel over hoe jij bent als persoon. Ben jij geboren tussen 22 december en 19 januari? Dan ben je een Steenbok. Lees snel verder om erachter te komen wat jouw sterrenbeeld te zeggen heeft over je persoonlijkheid.

Mensen mogen in hun handen knijpen met jou als Steenbok in je leven. Dit sterrenbeeld heeft namelijk mooie eigenschappen, waardoor jij een heel fijn persoon bent om als vriendin te hebben.

De mooie eigenschappen van een Steenbok

Je bent onwijs grappig en je hebt de discipline om al je dromen waar te maken. Herkenbaar? Dan ben je een echte Steenbok. De typische eigenschappen van dit sterrenbeeld zijn volgens Horoscoop Tarot als volgt.

Onafhankelijk en betrouwbaar

Het is heel fijn om een Steenbok in je leven te hebben. Het zijn stabiele en serieuze tekens die onafhankelijk en betrouwbaar zijn. Als jij ergens je tanden in zet, dan laat je niet los tot je jouw doel bereikt hebt. Je bent zelfverzekerd en volhardend, maar tegelijkertijd ook voorzichtig en verantwoordelijk.

Op je werk presteer je altijd goed. Je vindt het namelijk belangrijk om goed werk te leveren. Het is helemaal niet gek als jij het spil van het team wordt. Met jouw goede eigenschappen heb je namelijk alles in huis om projecten goed af te ronden.

Hoge standaard

Als Steenbok herken je misschien wel dat je voor jezelf een hoge standaard hebt. Maar niet alleen kun je voor jezelf de lat hoog leggen, je verwacht het ook van andere mensen. Door jouw reflecterende vermogen durf je eerlijk en kritisch te kijken naar jezelf.

Je laat je niet klein krijgen door tegenslagen in je leven. Juist omdat je een volhouder bent zet je alles op alles om door te gaan. Terwijl je vriendinnen de handdoek in de ring zouden gooien, geef jij iets nog een kans.

Ambitieus

Ambitieus is een goed woord om een Steenbok te omschrijven. Hoewel je voorzichtig te werk kunt gaan, heb je stiekem voor jezelf al doelen opgesteld. Wil je bijvoorbeeld veel geld sparen? Dan organiseer jij je leven zo dat dit inderdaad gaat lukken. Daarnaast kun jij aan meerdere projecten tegelijkertijd werken. Het lukt je als Steenbok om je aandacht goed te verdelen.

Grappig

Oh Steenbok, jij bent ontzettend grappig. Ja, je bent gereserveerd. Maar als je mensen eenmaal beter leert kennen, kun jij open zijn en jezelf van je grappigste kant laten zien. Je bent onwijs geestig en let maar eens op, er zijn onwijs veel mensen die om jou kunnen lachen. Jij kunt hierdoor lekker onverwachts uit de hoek komen.

De minder mooie eigenschappen van een Steenbok

Naast de mooie eigenschappen heb jij als Steenbok ook eigenschappen die anderen misschien minder leuk vinden aan je. Herken jij je in de volgende karaktereigenschappen?

Gereserveerd

Het duurt voor jou even voordat je jezelf openstelt voor anderen. Je kunt vrij conservatief zijn en mensen die je niet goed kennen, kunnen jou ook wel gereserveerd noemen. Dat betekent echter niet dat je altijd stil bent.

Pessimistisch

Pessimisme hoort ook bij het sterrenbeeld Steenbok. Je ziet eerder dat het glas half leeg is dan half vol. Je bent heel sceptisch ingesteld. Veranderingen kun je heel moeilijk vinden. In dat geval houd jij je liever vast aan hoe alles hiervoor was.

Niet luisteren

Op de werkvloer heb je autoriteit voor de mensen die boven je staan. Maar zodra je zelf aan de leiding staat, kun je het moeilijk vinden om naar de mening van anderen te luisteren, Steenbok. Je verwacht wel dat iedereen net zo gedisciplineerd als jij te werk gaan. Dit kan botsen.

Meer lezen over de eigenschappen van een Steenbok?

Horoscooptarot