Redactie
Redactie Love & Seks 24 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

Volgens je sterrenbeeld is dít jouw zwaktepunt in een relatie

Als het in een relatie niet goed gaat of deze stukloopt, wil je altijd graag weten waar het aan ligt. Had je meer inzet moeten tonen? Lag het aan jou of aan je partner? Het is vaak lastig te bepalen. Wij vertellen je waar – volgens je sterrenbeeld – jouw zwaktepunt ligt binnen een relatie. Misschien herken jij jezelf hierin en weet je waar je aan kan werken.

Als je het even niet weet kan je altijd luisteren naar de sterren.

Je zwaktepunt volgens je sterrenbeeld

Dit lijstje is een kleine reality-check, maar echt heel handig om te weten. Daarnaast kan je ook stiekem bij het sterrenbeeld van je huidige of potentiële lover kijken, altijd handig 😉

1. Het zwaktepunt van een Ram

Een Ram is heel erg op zichzelf ingesteld. Daarom kan dit sterrenbeeld soms egoïstisch overkomen. Als het in een relatie goed gaat, is er geen enkel probleem – maar zodra er een punt van discussie is gaat het fout. Een Ram denkt dan vaak alleen aan de beste opties voor zichzelf.

2. Een Stier in een relatie

Een Stier is heel liefdevol, maar ook best eigenwijs. Dit sterrenbeeld heeft graag het laatste woord in elk gesprek, het maakt dan niet uit wat – ze denken dat ze gelijk hebben (hoewel dat niet altijd zo is). Een argument met een Stier kan voelen als het praten tegen een stenen muur, je zult hun mening niet kunnen veranderen als ze die eenmaal hebben bepaald.

3. Tweelingen, het zwaktepunt in een relatie

Een Tweeling is moeilijk te peilen. De ene dag gaat het goed maar de andere helemaal niet. Dit sterrenbeeld heeft een onvoorspelbaar karakter, in een relatie is dit best lastig voor een partner. Je weet namelijk nooit wat je kan verwachten.

Lees ook: Deze 3 liefste sterrenbeelden hebben stiekem een duistere kant

4. Kreeft in een relatie

Dit sterrenbeeld heeft een emotioneel en intens karakter. Een Kreeft is zeker niet bang om met je gevoelens te spelen. Dit zwaktepunt is er lastig om mee om te gaan. Je gevoelens kunnen worden gebruikt als een wapen.

5. Een Leeuw zijn/haar zwaktepunt in een relatie

Een Leeuw is graag het middelpunt van elke groep. Een relatie met een Leeuw is dan ook intens en kan heel leuk zijn. Een Leeuw moet leren eerder aan andere mensen te denken. Voor tijd-management kan een Leeuw nog eens leren van het sterrenbeeld Maagd.

6. Het zwaktepunt van een Maagd in een relatie

Het zwaktepunt van een Maagd is namelijk het maken van een té strakke planning. Om deze reden hebben ze ook precies voor ogen wat ze willen en vindt dit sterrenbeeld het niet moeilijk om zijn/haar mening uit te spreken als iets niet volgens plan gaat.

7. Een Weegschaal in een relatie

Een Weegschaal neemt graag de tijd en energie voor een relatie. Dat is vooral in het begin… Later in een relatie is het voor een Weegschaal lastig om twee kanten van een verhaal te zien. Dit is best lastig en kan zorgen voor problemen.

8. Het zwaktepunt van een Schorpioen

Binnen een argument is een Schorpioen echt niet te genieten, op dat moment vergeet dit sterrenbeeld alles eromheen en gaan ze helemaal op in de discussie. Een partner kan dan als vijand gezien worden (op dat moment).

9. Het zwaktepunt in een relatie van een Boogschutter

Een Boogschutter zit altijd vol adrenaline en gaat met een rap tempo door het leven. Als je dit niet kan bijhouden als partner, dan heeft dit sterrenbeeld geen enkele moeite je achter te laten.

10. Een Steenbok in een relatie

Op een of andere manier houdt een Steenbok altijd zijn/haar opties open. Ondanks dat ze in een relatie zitten, blijven ze om zich heen kijken. Je weet nooit wat of wie je tegenkomt. Binnen een relatie kan dit zorgen voor irritaties.

11. Het zwaktepunt van een Waterman in een relatie

Een Waterman houdt ervan om mensen te analyseren. Dit sterrenbeeld is hier veel mee bezig, maar dit betekent niet dat ze zelf hun eigen gevoelens kunnen uiten. Dat is een zwaktepunt binnen de relatie met een Waterman.

12. Vissen, het zwaktepunt

Het intuïtieve, empathische en zachte sterrenbeeld Vissen weet precies wat hij/zij moet doen om geliefd te worden. En ja, dit doen ze zonder schaamte. Hoewel het binnen een argument nooit hun fout is.

Dit is waarom jij, volgens jouw sterrenbeeld, geen fan bent van dating apps