Soraya Vergouts
Soraya Vergouts Make-up 31 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

De #stickymethod is dé virale hack om onzuiverheden volledig te verbergen

We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat we een puist hebben uitgeknepen die eigenlijk helemaal niet uitgeknepen moest worden. En nu heb je een super mooi (ahum) plekje op je huid gekregen die in jouw ogen wordt gezien door de hele wereld. Die wil je natuurlijk coveren, maar dat gaat niet zo heel makkelijk. Laten wij daar nou een oplossing voor hebben, de ‘sticky method’.

Klinkt niet heel smakelijk, we know.

Onzuiverheden zijn normaal

Het hebben van puistjes en onzuiverheden is volkomen normaal. Iedereen krijgt ermee te maken, jong en oud. Toch heeft het bij veel mensen veel invloed op de manier hoe ze zichzelf zien wanneer ze onzuiverheden hebben (en ja, dat hebben wij ook). Maar het is wel super belangrijk om te onthouden dat het hebben van puistjes en onzuiverheden normaal is en het jouw uiterlijk niet aantast. Schoonheid wordt niet bepaald door dat ene pukkeltje, maar het wordt bepaald van binnenuit. Schoonheid straal je uit.

Maar we kunnen ook begrijpen dat je net op het verkeerde moment een onrustige huid krijgt. Geen probleem, daar is nu een hele handige hack voor om dat te coveren. De ‘sticky method’ a.k.a. #stickymethod op TikTok.

De ‘sticky method’

Met deze virale make up methode is het dus mogelijk om jouw puistjes en onzuiverheden volledig te coveren. TikTok influencer Mikayla Nogueira heeft de ‘sticky method’ bedacht. Wat de meeste mensen niet weten is dat zij eigenlijk acne heeft, maar doordat zij deze methode heeft toegepast is daar niks van te zien. Wij leggen het even uit.

@mikaylanogueira

HOW TO PERFECTLY COVER ACNE USING THE STICKY METHOD 😳👌🏻 #makeup #beauty #acne #acnecoverage

♬ original sound – Mikayla Nogueira

Stap 1

Begin met een ‘plakkerig’ serum voordat je de concealer gaat aanbrengen. Een serum aanbrengen onder je make-up zorgt ervoor dat jouw onzuiverheden worden verzorgd en beschermd, maar ook dat jouw make-up langer blijft zitten en niet verschuift. Het serum dat Mikayla gebruikt is de ‘Glow Recipe Hyaluronic Plum Plump Serum’. Laat je serum opdrogen totdat het plakkerig wordt.

Stap 2

Dan pak je er een gripping primer erbij. Met gripping wordt er bedoeld dat je een primer uitkiest die ook plakkerig aanvoelt, zodat jouw make-up gegrepen wordt door de primer. Een goede primer hiervoor is de ‘E.L.F Cosmetics Power Grip Primer’.

Stap 3

Nu het gezicht een plakkerige bende is, breng je een matte concealer aan. Dit kan je het beste doen met een concealer kwast. Neem een kleine hoeveelheid concealer op je kwast en dep het op de plekken die jij wil verbergen. Vervolgens laat je de concealer goed drogen voor zo’n twee tot vijf minuten. En absoluut niks uitblenden op dit moment. Dit gebeurd later pas. Een super goede concealer hiervoor is de ‘NARS Soft Matte Concealer’.

Stap 4:

Pak er een medium coverage foundation bij en breng dit met een spons aan. Een spons zal de aangebrachte concealer bijna niet verschuiven, zoals dat bij een kwast hoogstwaarschijnlijk wel gebeurd. Breng de foundation aan en maak de rest van je makeup look af. Et voilá, alles is gecoverd.

Cover it up! Dít zijn de beste concealers om je onzuiverheden te camoufleren