Emma Toussain
Emma Toussain Beauty en Style 19 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Struggle jij met acne? Begin met ‘oplossen’ van binnenuit – dit wil je juist wél eten

Acne is een van de meest voorkomende huidproblemen waar mensen van alle leeftijden mee te maken kunnen krijgen. Het kan een echte spelbreker zijn voor je zelfvertrouwen en je humeur. Maar wist je dat je voedselkeuzes invloed kunnen hebben op de gezondheid van je huid? Dat klopt, naast de juiste huidverzorging kan het eten van bepaald voedsel helpen bij het verbeteren van je huid en het verminderen van dit huidprobleem. Dus, laten we eens kijken naar de waarheid over acné en welk voedsel je het beste kan eten om je huid te laten stralen.

De relatie tussen voedsel en acne

Kleine disclaimer; natuurlijk weten we dat elke huid anders is en dat het eten van bepaald voedsel niet gaat helpen om alles op te lossen. We’ve been there too: acne is shit en het is niet bepaald een pretje om door die onzekerheid heen te gaan én ook nog eens pijn te ervaren op de huid. Maar, voedsel kan wel helpen de gezondheid van je huid van binnenuit te verbeteren. Je kunt je voorstellen dat gefrituurd eten, chocola, snoep en frisdrank geen wonderen doen voor je huid. Hoewel het eten van bepaalde voedingsmiddelen op zichzelf niet direct acné kan veroorzaken, zijn er aanwijzingen dat sommige voedingsmiddelen een invloed kunnen hebben op ontstekingen in het lichaam en daardoor indirect van invloed kunnen zijn op de gezondheid van je huid.

Voedingsmiddelen die je huid kunnen helpen

Toch zijn er genoeg etenwaren en voedingsmiddelen die jou wel een beetje kunnen helpen.

Vis

Vette vissoorten zoals zalm, makreel en haring bevatten omega-3-vetzuren, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben en kunnen helpen bij het verminderen van huidontstekingen. Omega-3-vetzuren kunnen ook de huidbarrière versterken en helpen bij het behouden van een gezonde, gehydrateerde huid.

Groene bladgroenten

Sorry not sorry.. Groene bladgroenten zoals spinazie, boerenkool en broccoli zijn rijk aan antioxidanten, vitamines en mineralen die kunnen bijdragen aan een gezonde huid. Ze bevatten ook veel vezels, wat kan helpen bij het reguleren van de spijsvertering en het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

Noten en zaden

Noten en zaden zoals walnoten, amandelen, chiazaad en lijnzaad zijn rijk aan gezonde vetten, vitamines en mineralen die kunnen helpen bij het verbeteren van de gezondheid van je huid. Ze bevatten ook antioxidanten die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en het beschermen van de huid tegen schade door vrije radicalen.

Avocado

De yummy avocado’s zijn een bron van gezonde vetten, vitamines en mineralen, zoals vitamine E en vitamine C, die de huid kunnen voeden en hydrateren. Ze bevatten ook glutathion, een krachtige antioxidant die kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam en de gezondheid van de huid kan bevorderen.

Emma’s beautytips: ‘Ga niet akkoord met de eerste moisturizer die je tegenkomt’