Emma Toussain
Emma Toussain Column 28 mrt 2023
Leestijd: 5 minuten

Emma’s beautytips: ‘Ga niet akkoord met de eerste moisturizer die je tegenkomt’

Ik hou van mijn werk. Ik schrijf dagelijks over de leukste nieuwe trends, meest sappige entertainmentnieuwtjes en ook hou ik me dagelijks bezig met allerlei nieuwe beautytrends. De naam ‘Beautify’ zegt het eigenlijk al, wij geven jou een dosis inspiratie om jezelf en je leven zo mooi mogelijk te maken. Dat beauty een groot onderdeel is van onze content, dat is duidelijk. Maar.. we snappen best dat jij, als lezer, af en toe door alle bomen het bos niet meer ziet. Daarom geef ik je wekelijks een aantal hele handige beautytips, review ik producten en vertel ik je wat de moeite waard is en wat niet.

Deze week.. vertel ik je alles over moisturizers, waarom je dit product écht heel erg hard kunt gebruiken en geef ik je een lijstje van favorieten.

Waarom je je moisturizer nooit wil overslaan

Elke vrouw krijgt dagelijks uit allerlei hoeken te horen wat ze wel en niet moet dragen. Qua kleding maar ook qua make-up. Nu worden wij daar een beetje opstandig van, want waarom móet je iets? Kleine disclaimer voordat ik mijn verhaal begin; van mij moet je niks. Ik ben ook geen professional, ik raad je alleen bepaalde producten of handelingen aan, omdat ik weet dat het bij mij (of een ander) werkt. Of misschien heb ik wel iemand gesproken die daar héél veel verstand van heeft. Dan mag je het aannemen 😉

Maar als we het hebben over de moisturizer, dan is het toch een klein beetje een ander verhaal. Je hebt het dan wel niet nodig om te overleven, maar het doet wonderen voor je huid als het een beetje gehydrateerd is.. minder fijne lijntjes, gezondere tint, een glans..

Het begint bij je binnenkant

Ten eerste.. VEEL WATER en goed eten doet wonderen! Ik ben er zelf ook schuldig aan, dat te weinig drinken. Als ik hard aan het werk ben drink ik soms maar twee glaasjes water op een dag. Dat merk je aan je hoofd (ja, daar komt die hoofdpijn vandaan) maar na verloop van tijd begint je huid ook droog aan te voelen. Natuurlijk hebben we ook last van seizoenen, winter maakt de huid ook droog. Maar.. je moet je huid van binnenuit ook hydrateren anders kan je smeren wat je wil, maar dan zie je niet echt verschil.

Mocht jij nou wel goed zijn in het drinken van water (chapeau!) dan is het goed om je te verdiepen in moisturizers. Want niet elke crème of gel doet hetzelfde of heeft hetzelfde resultaat. Zo heb je moisturizers op olie-of waterbasis, zijn er vette witte crèmes of juist heldere gels te vinden. Kies je er eentje met SPF of zonder? Heel veel keuzes – ik ga je helpen.

Wat is een moisturizer eigenlijk?

Een moisturizer zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd wordt en dus dat je gezicht genoeg vocht binnen krijgt, van buitenaf dan.  Vaak is je huid al snel  uitgedroogd, zonder dat je het zelf doorhebt. Gecombineerde huiden worden vaak gezien als vet, maar zijn juist vaak vochtarm. Daarom gaat de t-zone extra hard aan ‘t werk om de natuurlijke vetten op je huid te herstellen met als gevolg.. net iets te veel vet en talg waardoor je gaat glimmen en verstoppen. Een passende en herstellende moisturizer zorgt dus voor een goede balans.

Het klinkt zó logisch dat dit een must is, maar toch slaan veel mensen dit nog over. Oh en trouwens – ook voor mannen hè! Dus mocht je vader, broer of lover nog geen moisturizer in huis hebben koop het voor ze. Omdat ze man zijn betekent dat nog niet ze niet hoeven smeren, ook zij hebben last van droge plekken en probleemgebieden.

Welke raad ik je aan?

Nu heb je natuurlijk heel veel verschillende moisturizers voor alle huidtypen. Ik raad er een aantal aan, omdat ik ze zelf probeerd heb of dat ik van mensen om me heen weet dat ze heel erg fijn zijn.

Paula’s Choice Vitamin C – Alle huidtypen

Deze onderstaande nachtcreme zit vol Vitamine C en werkt heel goed voor alle huidtypen. Zelf heb ik een gecombineerde huid, wangen zijn wat droger en t-zone wordt snel vet. Als je deze crème gebruikt voor het slapengaan voelen je wangen heerlijk zacht als je wakker wordt. Pluspunt is ook dat het de hele nacht de tijd gehad heeft om goed in te trekken. Door de Vitamine C zorgt het ook voor een heldere complexie – dofheid wordt ook aangepakt. Lekker als je een beetje in een dip zit, wordt het hiermee echt al een stuk beter. Je hebt ‘m ook in oogcrème-variant, ook een aanrader!

Paula’s Choice is sowieso een heel fijn merk als het gaat om skincare, ze hebben namelijk voor alles wel een product. Het werkt goed, ruikt niet té heftig en zorgt voor een zachte huid. Als jouw huid snel geirriteerd raakt dan is de nieuwe Calm-lijn ook echt wat voor jou. De producten van Paula’s Choice zijn redelijk prijzig, maar dit is je geld wel dubben en dwars waard.

Clinique Moisture Surge – Droge huid

Deze moisturizer is heel erg goed in het herstellen van de huidbarrière en zorgt er voor dat je (na een aantal dagen gebruik) al een groot verschil zit. Wordt niet snel vet en zit ook mooi onder make-up. Niet té duur, ook wel fijn als je na verloop van tijd weer een nieuw potje moet kopen.

La Roche-Posay Effaclar DUO – Vette en acnegevoelige huid

Voor alle vrouwen onder ons die struggelen met moisturizers omdat ze vaak te vet zijn of dat de huid toch te snel verstopt raakt. De producten van La Roche-Posay zijn dan perfect voor je, die zijn juist heel erg gericht op het aanpakken van je ‘problemen’.

En een hele belangrijke laatste tip.. vergeet je SPF niet. Want ook als de zon ‘niet’ schijnt is je gezicht nog steeds slachtoffer van de uv-straling. Je kunt daarom ook letten op SPF in je moisturizer, heb je meteen alles wat je moet hebben.

De beste moisturizers voor een zijdezacht huidje op een rij