Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Carriere 28 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Met deze tips wordt thuiswerken een stuk makkelijker

Thuiswerken is het nieuwe ‘normaal’. Het enige wat je nodig hebt, is een laptop die je ‘s ochtends openklapt en je kan aan de slag. Maar dit is klinkt allemaal net iets makkelijker dan het is, want soms kan het best lastig zijn om productief te zijn als je thuiswerkt. En hoe kun je zo’n thuiswerkdag nou het beste indelen? Of hoe hou je werk en privé goed gescheiden? Daarvoor hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet!

Routine

Je hoeft niet meer op de fiets naar werk, het luisteren van je favoriete podcast in de trein verdwijnt uit je ritme, ook zit ‘s ochtends wakker worden met de radio en een bakkie koffie in de auto er niet meer in. No worries, iedereen zijn ritme verandert met thuiswerken en dit ritme kun je gelukkig makkelijk aanpassen. Om productief te zijn is het hebben van een ritme belangrijk. Sta daarom gewoon optijd op, maak een lekker ontbijtje voor jezelf, kleed je leuk aan, doe je make-up en ga aan het werk.

Een fijne thuiswerkplek creëeren

Dat een goede werkplek je productiever maakt, makes sense, maar een fijne werkplek ziet er voor iedereen anders uit. Veel mensen vinden het fijn om een aparte kamer in huis als werkkamer te gebruiken, maar wij snappen heel goed dat dit niet voor iedereen mogelijk is. Kijk daarom eens naar de kleinere dingen die je wél makkelijk kunt aanpassen. Heeft jouw werkpplek bijvoorbeeld wel genoeg licht of zou een bureaulampje toch wel lekker zijn? En heb je wel een fijne stoel om op te zitten? Je zit er tenslotte acht uur per dag.

Ook door dingen zoals geurkaarsen of bloemen worden veel mensen gelukkig. Zet daarom gewoon lekker even die geurkaars aan als je aan het werk bent, of verplaatst de bloemen even tijdelijk zodat ze meer in jouw zicht staan. Ons laatste redmiddel voor als je je thuiswerkplek echt even zat bent: ga erop uit! Zoek een plekje in de bibliotheek of ga lekker met je laptop op een terrasje zitten.

Werk en privé gescheiden houden

Is je werkdag voorbij? Ruim je spullen dan goed op en zet je laptop op een plek waar je hem niet meer ziet, zo zul je je werkdag veel sneller vergeten zijn dan als al je spullen nog door het hele huis dwarrelen. Ook is het niet verstandig om de hele dag in je joggingbroek te zitten, zo lijken thuis zijn en thuiswerken ineens wel heel veel op elkaar. Daarom is dit nog een reden om je gewoon normaal aan te kleden.

Me time

Ook tijdens je thuiswerkdag is het belangrijk om goed te blijven zorgen voor jezelf. Net als op kantoor moet je jezelf thuis ook gewoon lekker die koffiebreak gunnen. Neem ook vooral de tijd voor je lunch, maak iets lekkers voor jezelf waar je de hele ochtend naar uit kan kijken. Daarnaast is een blokje om lopen ook nooit verkeerd, zo kom je na je lunchpauze weer met nieuwe energie terug voor in de middaguurtjes.

In een sleur door je 9-tot-5 baan? Met deze tips haal je meer plezier uit je werkdag