Steffi Rijnders
Steffi Rijnders News 28 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Shocking! De schoonvader van Max Verstappen moet enorme boete aan Hamilton betalen

De Braziliaanse rechtbank heeft besloten dat de schoonvader van Max Verstappen, oud-coureur Nelson Piquet, een boete aan Hamilton moet betalen. Piquet is drievoudig wereldkampioen geworden in Formule 1 en heeft daarom gelukkig aardig wat centjes op zak. Schrik niet, want de boete gaat om een bedrag van bijna een miljoen dollar! De reden van de boete zal je misschien nog wel meer verbazen…

De boete

Piquet zou beledigende en racistische opmerkingen over Lewis Hamilton hebben gemaakt in een podcast die afgelopen jaar naar buiten kwam. Het gesprek in de podcast ging over een zware crash die ontstond na de botsting tussen Hamilton en Verstappen in de Grand Prix van Groot-Brittannië in 2021. Verstappen eindigde bij deze crash hard in de bandenstapels en moest zelfs naar het ziekenhuis voor onderzoek. Piquet noemde Hamilton in dit gesprek neerbuigend en ‘neguinho’, waarvan de vertaling letterlijk ‘kleine zwarte man’ betekent.

Het geldbedrag

Nelson Piquet ontkende dat zijn taalgebruik te maken had met de huidskleur van Hamilton en legde in een verklaring af dat hij nooit de intentie had om iemand te beledigen. Toch krijgt Piquet een flinke boete op zijn bord en moet hij bijna een miljoen dollar betalen. Vier mensenrechtenorganisaties hadden Piquet aangeklaagd voor zijn opmerkingen richting Hamilton. Het bedrag van de boete gaat dan ook naar fondsen die zich inzetten voor gelijkheid en inclusiviteit.

Max Verstappen

Piquet is vader van de vriendin van Max Verstappen. Max zelf houdt dan ook niet zijn mond na de uitspraken van zijn schoonvader. “Ik ken Nelson goed en heb al heel wat tijd met hem doorgebracht en hij is absoluut geen racist”, zei Verstappen toen de zaak afgelopen zomer naar buiten kwam. “Hij is een aardige en relaxte kerel, maar hij had dat woord niet moeten gebruiken. Het is beledigend en zeker in de huidige tijd kan dat echt niet meer.”

Shocking! Is Love Island-winnaar Cas Hooijer aan het daten met deze oude bekende?