Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Nieuws 8 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Wat is een ‘sun mustache’ en belangrijker: hoe kom je ervan af?!

Beeld je dit eens in: je hebt netjes je bovenlip laten harsen, maar wanneer je na een dagje zonnen in de spiegel kijkt lijkt het wel alsof je een snor hebt. En dat zonder haartjes. Je grootste nachtmerrie, want hoe is dat mogelijk? Wanneer dit het geval is, is de kans groot dat je te maken hebt met een zogenaamde ‘sun mustache’. Maar wat is dit precies, hoe voorkom je het en vooral: hoe kom je ervan af?

Wat is het?

Allereerst: een ‘sun mustache’ is een grappige bewoording voor iets wat helemaal niet grappig is. Het houdt in dat de huid van je bovenlip meer pigment aanmaakt dan andere delen van je gezicht. Het resultaat? Een ‘snor’ van pigment.

Hoe komt het?

Wanneer je last hebt van de gehate zonnesnor, kan dit te maken hebben met het gebruik van de pil. Maar dat niet alleen, het kan ook komen door veranderingen in je hormoonhuishouden, of – helaas pindakaas – in je genen zitten.

Eerste hulp bij een sun mustache

Goed. Genoeg uitleg. Met onderstaande tips ben jij je sun mustache de baas.

  • Smeren, smeren, smeren. Smeer je gezicht altijd in met een goede laag zonnebrandcrème met flinke factor.
  • Als je de pil slikt, kun je kijken of het effect heeft wanneer je hiermee stopt. Fiks wel gelijk even een andere vorm van anticonceptie – het liefst zonder hormonen – wanneer je nog niet toe bent aan een miniatuurversie van jezelf.
  • Wanneer ‘t kwaad al is geschied, kun je gebruik maken een Hydrochinon crème, waarmee je de pigmentvlekken als het ware weg kunt smeren. Al vereist dit natuurlijk wel wat doorzettingsvermogen en geduld.
  • Als dit alles niet werkt, is de enige optie om de snor te lijf te gaan met een dekkende concealer in lichte perzik- of oranjekleur. Een flinke dot op je bovenlip en niemand weet meer dat je voor je gevoel een halve man bent geworden.
  • Maar het allerbelangrijkste is om te weten dat je echt niet de enige bent, en dat niemand perfect is. Je bent goed zoals je bent – als je dat maar niet vergeet.