Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Nieuws 8 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze beauty hack kan zomaar dé oplossing tegen een verbrande huid zijn

De zomer is eindelijk aangebroken én het is ook nog eens lekker weer. Dat betekent dat we met zijn alle massaal het terras op gaan en lekker gaan bakken. Helemaal gezellig natuurlijk. Wat iets minder is, is thuiskomen en zien dat je volledig verbrand bent. Deze vrouw denkt dat ze dé oplossing heeft gevonden tegen dit probleem.

Verbrande huid

In Amerika woont Cindy Allen-Stewart, een moeder van twee. Ook zij was na een middagje in de zon volledig verbrand. Ze deelt op Facebook een foto van haar verbrande rug, die er nogal pijnlijk uitzag. Wat ze daarna postte, ging helemaal viral.

Ze deelde namelijk ook een foto van haar super snelle herstel. Haar rug zou binnen no-time hersteld zijn door een beauty hack waar geen after-sun aan te pas komt.

Scheerschuim

Het product dat Cindy heeft gebruikt om haar pijnlijke en verbrande huid snel te laten herstellen, is namelijk scheerschuim met menthol. Wat?! Het allerbeste hieraan is dat je de scheerschuim gewoon bij de drogisterij kan kopen.

Feit of fabel?

Helaas zijn we ons ervan bewust dat internethacks niet altijd even betrouwbaar kunnen zijn. Mensen roepen al snel dat ze dé oplossing hebben gevonden tegen bepaalde vervelende dingen. Desalniettemin is dermatoloog Joshua Zeichner van mening dat deze hack zomaar zou kunnen werken.

Hij legt namelijk uit dat menthol vaak toegevoegd wordt aan huidverzorgingsproducten. Dit vanwege de koelende werking en ontstekingsremming. Dus omdat het ontstoken huid kan kalmeren, kan het ook werken tegen lichte zverbrandingen.

De nadruk ligt hier wel echt op licht verbrandingen, want volgens Joshua is het geen goed idee om dit goedje te gebruiken op een hevige verbranding. Als je niet meer kan zitten of lopen vanwege je verbrande huid, dan kan je beter bij traditionele after-sun producten blijven.

Niet voor iedereen

Cindy zegt dat het scheerschuim voor haar een perfecte oplossing is, omdat je het meteen af kan spoelen. Daarnaast zegt ze dat je huid niet plakkerig aanvoelt, zoals dat bij sommige after-sun producten wel is.

Of het echt een perfecte oplossing is nadat je vergeten bent om jezelf in te smeren? Dat durven we niet te zeggen. Maar wie weet kan je de scheerschuim van je vriendje een nieuw doeleinde geven. En vergeet niet: blijf je gewoon goed insmeren.