Demi Rutten
Demi Rutten Gezondheid 6 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Geef ons een all you can eat buffet: het is bewezen, van sushi eten leef je langer!

Een wereld zonder sushi kunnen we ons niet meer voorstellen. Kom maar door met die nigiri’s, sashimi’s en maki’s, wij leven ervoor! En we hebben nu supergoed nieuws, want het is bewezen dat je van sushi eten langer leeft. Kan deze dag nog beter?!

Sushi voor ontbijt, lunch en diner graag!

Van sushi eten leef je langer

Er werd al langere tijd gezegd dat sushi gezond zou zijn. Het is immers gewoon rijst met vis, hoe slecht kan dat voor je zijn? Maar we hebben goed nieuws: er is nu ook echt wetenschappelijk bewezen dat je van sushi eten langer leeft. We leggen je uit waarom.

Japanse eetstijl en sushi

Onderzoekers van het National Centre for Global Health and Medicine in Tokio hebben namelijk de Japanse leef- en eetstijl grondig onderzocht. Hieruit bleek dat door hun levensstijl, de kans op hartaandoeningen kleiner werd en ze daardoor dus over het algemeen langer leven.

En je raadt het al, sushi is Japans en valt daar dus ook onder! Maar voor je naar de sushitent rent voor een mega groot menu, er zitten natuurlijk addertjes onder het gras. Het Japanse dieet bestaat namelijk vooral uit een gezonde balans tussen vlees, vis, groenten, fruit en granen.

Dat af en toe sushi eten daaraan bijdraagt, is logisch. Toch is een overdosis gaan eten niet verstandig, want te veel eten is ongezond (en eerlijk, we eten het altijd te veel).

Variatie

Ook is een van de sleutelbegrippen voor die gezonde levensstijl voldoende variatie in je voeding. Elke dag sushi eten gaat je dus ook niet echt verder brengen (sorry). Maar zolang je genoeg verschillende dingen eet op het gebied van vlees, vis, groenten, fruit en granen, zou het zomaar kunnen dat je de 100 haalt. Het is het proberen waard, toch? 😉

Lees ook: Geen alcohol? Geen probleem! Dit zijn 9 voordelen van een alcoholvrij leven