Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 5 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Tabitha vertelt over haar Videoland-serie ‘Mooi zoals je bent’

Tabitha vertelt aan ANP over haar Videoland-serie ‘Mooi zoals je bent’. Deze serie laat jongeren hun unieke verhalen delen met de wereld. “Je bent niet alleen, hoe bijzonder je verhaal voor jezelf soms ook lijkt. Maar we moeten meer praten met elkaar, taboes doorbreken.”

Tabitha voelde zich zelf ook alleen met haar verhaal, ze weet als geen ander hoe dit voelt.

Tabitha’s Videoland-serie

In de eerste aflevering van de serie krijgen we Terence en Anne te zien. Terence lijdt aan vitiligo en Anne streed lang tegen een eetstoornis, waar ze langzaam bovenop probeert te komen. Vitiligo is een aandoening waarbij je pigment verliest bij de huid en het haar. Tabitha zelf, verloor op jonge leeftijd haar vader. “Onze verhalen verschillen enorm, maar toch herken ik veel van mezelf in de deelnemers. Je voelt je lang alleen en onbegrepen, mensen vragen er weinig naar en je gaat dingen opkroppen. Dat is iets wat moet veranderen. Laat maar zien hoe het echt is,” vertelt ze.

Tabitha gelooft al heel lang niet meer in het perfect plaatje. Daarom laat ze vaak op Instagram “haar waarheid” zien. Dit deed ze ook na haar bevalling: “Voordat ik moeder werd, zag ik overal dolgelukkige kersverse moeders en hun kindjes op sociale media voorbijkomen. Ik kon niet wachten.”

In maart beviel Tabitha van haar eerste dochter Imaya. “Toen ik zelf moeder werd, sloeg de paniek toe. Ik vond het heftig, zwaar en voelde me schuldig tegenover Imaya. Waarom ga ik er niet zo makkelijk doorheen als iedereen online?” Al snel hierna kwam ze erachter dat mensen online de schone schijn ophouden. “Dat wil ik die jongeren ook meegeven. Elke medaille heeft een keerzijde, dat mogen we best laten zien.”

Toen Tabitha pas negen jaar was, overleed haar vader. “Er werd niet met me gepraat. Ik begon dingen op te kroppen en te rebelleren. Iedereen vond me maar een raar en vervelend kind, maar ik had eigenlijk gewoon hulp nodig. Wat ik zelf nooit gehad heb, wil ik mensen nu geven.”

Terwijl Tabitha bezig was met haar serie, werkte ze ook aan haar nieuwe album. Dit albumproces heeft haar ondanks onzekerheid van het moederschap, ook rust gegeven. “Alles valt nu op z’n plek. Ik heb rust gevonden. Het is Mauron, Imaya en ik. De rest van de wereld is bijzaak.”

Romee Strijd openhartig over haar leven, paniekaanvallen en contact met Drake