Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 5 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

Romee Strijd openhartig over haar leven, paniekaanvallen en contact met Drake

Het leven van een topmodel zoals Romee Strijd lijkt soms alleen maar over rozen te gaan. Ze vliegt de hele wereld over, ze ziet er prachtig uit, heeft een stabiele relatie en een lieve baby. Dat succes en uiterlijk niet garant staan voor een makkelijk en gelukkig leven, komt wel tot uiting in een openhartig gesprek met Robbert Rodenburg in zijn YouTube-serie ‘Open Kaart’. Robbert staat dan ook te popelen om zijn eerste gast, Romee, te spreken.

Wij snappen wel waarom!

Romee en Victoria’s Secret

Robbert valt gelijk met de deur in huis vraagt Romee wat tot nu toe haar hoogtepunt was in haar carrière. Romee antwoord met: ‘Ik denk toch echt wel dat Victoria’s Secret het hoogtepunt was. Met name de shows en de eerste keer dat ik de casting deed en dat ik toen dus hoorde dat ik de show mocht lopen.’

Ze herinnert zich het moment dat ze de casting binnenkwam ook nog als de dag van gisteren. Vol zenuwen liep ze, zoals ze zelf omschrijft de ‘vleeskeuring’ binnen. Romee laat ook weten dat ze zich als 18-jarige maar een jong kuikentje voelde tussen alle grote, gevestigde namen zoals Adriana Lima. Ook toen ze eenmaal de show had geboekt en zich omkleedde naast haar idolen besefte ze zich niet altijd hoe zij daar terecht was gekomen.

Maatje 38/40

Robbert vraagt aan Romee wat zij vindt van de verschuiving in modellenwereld en dat veel bedrijven tegenwoordig liever modellen met ‘een maatje meer’ boeken dan het standaard maatje 34. Romee: ‘Ik vind het natuurlijk hartstikke goed, een hele goede verandering.’ Ze vertelt dat ze zelf altijd veel moeite had om de slanke modellenmaten te behouden.

Ze gaat verder: ‘Maar soms voelt het voor mij als te veel PR, dat bedrijven na een shit ton van kritiek dan in een keer met alleen maar plus size modellen aan de haal gaan. Dat is voor mij iets te doorzichtig. Zelf heb ik nu maat 38/40 dus ik hang er eigenlijk net tussen.’

Ongesteldheid verliezen

Zoals eerder beschreven kost het Romee veel moeite om de modellenmaat van 34/36 te behouden. Tijdens haar Victoria’s Secret-tijd was het zelfs zo erg dat ze een tijdje haar ongesteldheid is verloren en dat ze last had van PCOS. Ze was in die tijd alleen maar aan het diëten, vliegen en sporten. Pas aan het begin van de pandemie in 2020 merkte ze, doordat ze niet meer zo veel kon werken, dat haar lichaam kon ontspannen. Dit betekende ook dat ze zich weer gezonder ging voelen en weer ongesteld werd. Ze vertelt dat ze toentertijd wel gelukkig was omdat ze haar werk zo leuk vond. Maar dit plezier moest wel groeien.

Paniekaanvallen

Toen Romee begon met modellenwerk, ging haar carrière al snel beter dan verwacht. Dit viel ook haar agenten op en zij maakten al snel een ambitieus toekomstplan voor het jonge model. Na haar eerste succesvolle fashionweek kreeg ze dan ook veel aanvragen, maar door haar leeftijd en onervarenheid raakte ze hier af en toe door in paniek. Ze vertelt: ‘Elke keer als de telefoon ging dan kreeg ik stress, omdat ik weer ergens naar toe moest. Uiteindelijk resulteerde dit in paniekaanvallen die regelmatig voorkwamen’.

Ook vertelde ze dat het wel eens voorkwam dat ze uit eten ging met haar vriend Laurens, en dat Laurens dan een foto op Instagram zette van het gezellige avondje uit. Dan werd ze later gebeld door haar agentschap met de vraag waarom ze dáár aan het eten was, want ‘er staat toch helemaal niks gezonds op de menukaart?’ Ze voelde zich dan erg in de gaten gehouden.

Aandacht van bekende mannen

Romee en haar vriend Laurens zijn inmiddels al meer dan 10 jaar samen en lijken een echt ‘powerkoppel’. Romee vertelt dat de relatie eigenlijk nooit lastig is geweest omdat ze zo’n turbulent leven hebben en dat ze daarom nooit in een sleur zijn geraakt.

Robbert is dan ook wel benieuwd of de mooie Romee nooit in is gegaan op aandacht van andere (bekende) mannen. Daar heeft ze nog wel een leuk verhaal over: ‘Ik was een keer op een gala en mijn vriend Laurens was even drinken halen. Toen kwam er een vriend van Drake vertellen: Drake wil heel graag dat je mee gaat naar zijn huis.’

Benieuwd naar de rest van het interview? Bekijk de video hieronder:

Fan van Victoria’s Secret? Er is een nieuwe megastore geopend in Amsterdam! Je kunt dus net zoals Romee rondlopen in de mooiste setjes van het Amerikaanse lingeriemerk.