Audrey Garot
Audrey Garot Lichaam 5 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Met deze handige tamponkit kan je de gezondheid van je vagina testen

We proberen natuurlijk om onze vagina zo gezond mogelijk te houden en gaan er eigenlijk maar vanuit dat ‘ie gezond is. Alleen zeker weten doen we dat niet. Maar hoe komen we er dan achter of onze vajay gezond is? We kunnen ons natuurlijk altijd laten checken, maar dat kan nogal awkward zijn. Daarvoor heeft het merk Daye een tamponkit uitgevonden, zodat je de gezondheid van je vagina kan testen en dat vanuit je eigen huis. Hoe handig!

Een geweldige uitvinding.

Deze tamponkit test de gezondheid van je vagina

Het merk Daye is een gynaecologische gezondheidsstartup en zij hebben een vaginale microbioomscreeningkit voor thuis gelanceerd. Hierin wordt er dus gekeken of je eventueel vaginale infecties hebt opgelopen. Scheelt je weer een ritje richting de huisarts. Ook vertelt deze tamponkit of je microbioom is verstoord, hierdoor is het risico op soa’s of vaginale infecties hoger en dat wil je natuurlijk voorkomen. Dat kan allemaal met deze handige kit.

Deze tamponkit is bedoeld om de hele ervaring makkelijker te maken. Je hoeft dus niet meer ongemakkelijk langs je dokter te gaan en op deze manier kan je je ook beter ontspannen. Het is véél gemakkelijker en aangenamer om je te laten testen vanuit je eigen, vertrouwde huisje.

Hoe werkt het?

1. Laat een tamponkit bij je thuis bezorgen. Je kan ervoor kiezen om de kit eenmalig aan te schaffen of je kan een abonnement afsluiten, zodat je je regelmatig kan laten checken.
2. Activeer de kit online door de medische vragenlijst in te vullen.
3. Plaats en verwijder de tampon en stuur het daarna terug naar Daye, zodat zij ‘m kunnen gaan testen.
4. Bekijk gemakkelijk de resultaten online of op je telefoon
5. Boek indien nodig nazorg of een behandeling bij een specialist.

Het klinkt natuurlijk echt als een uitvinding, zo’n tamponkit. Helaas is deze kit op dit moment alleen nog maar te koop in het Verenigd Koninkrijk, maar ze zijn druk bezig om dit ook in Europa te kunnen verkopen. Je kan jezelf in ieder geval alvast op de wachtlijst zetten, zodat je op de hoogte wordt gehouden als de tamponkits ook in Europa te koop zijn. Klik hier om naar de wachtlijst te gaan.

6 signalen dat jouw spiraaltje niet meer op de juiste plek zit