Gina Koninkx
Gina Koninkx Mentale Gezondheid 15 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

3 redenen om vandaag nog een tantra retreat te boeken

Je kan wel grinniken om al het gezwets wat voorbijkomt op Instagram-accounts als Onpersoonlijke Groei, maar ergens hebben deze mensen wel een punt. Hoewel ook tantra klinkt als iets vaags is tantra gebaseerd op een eeuwenoude filosofie om je geest te verruimen of verbreden, onder andere op het gebied van seksualiteit. En daar is natuurlijk helemaal niks mis mee.

Voor wie duikt in de wereld van tantra gaat een wereld open. Dus waarom niet jezelf eens overgeven aan een tantra retreat?

Tantra retreat boeken

Twijfel jij nog of een tantra retreat wel wat voor je is? Wellicht kunnen deze redenen om toch te gaan je overhalen.

1. Het geeft je een gevoel van vrijheid

Veel mensen die een tantra retreat hebben gevolgd, vertellen daarna dat ze daar een groot gevoel van vrijheid hebben ervaren. Het is niet ongebruikelijk dat je op een tantra retreat bijvoorbeeld veel naakt rondloopt. Dit kan letterlijk bevrijdend voelen. Ook als je je in het begin ongemakkelijk voelt, wen je steeds meer aan het idee en voelt het al snel erg bevrijdend.

2. Uit je comfortzone stappen

Het kan je enorm veel geven om even helemaal uit je comfortzone te stappen. Iets nieuws ervaren – zelfs iets wat je eigenlijk niet zo snel zou doen – helpt je ontdekken hoe je lichaam of geest reageert in andere, nieuwe, situaties. Dit zorgt er ook nog eens voor dat je je zelfkennis vergroot en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

3. Het is goed voor de ontwikkeling van je seksualiteit

Op een tantra retreat leer je veel over je eigen lichaam. Dat gaat echt niet allemaal over seks, maar ook om wat voor aanrakingen jou bijvoorbeeld een veilig gevoel geven. Zelfs ontdekken wat een kleine zachte aanraking met jou doet, leert je van alles over je seksualiteit. Zo voel je je niet alleen in relaties, maar ook met bedpartners, veel meer geborgen.

5 mythes over het seksueel genot van de vrouw – kende jij ze al?