Gina Koninkx
Gina Koninkx Lichaam 16 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Snel last van blaasontsteking? Denk dan aan deze 3 tips

Veel vrouwen hebben regelmatig te maken met een blaasontsteking. Dit gaat vrijwel altijd gepaard met een branderig gevoel bij het plassen en pijn in je onderbuik. Een blaasontsteking wordt veroorzaakt door bacteriën aan de binnenkant van je blaas. Heb jij hier vaak van? Denk dan eens aan deze tips.

De een is er gevoeliger voor dan de ander. Als je vaak last hebt van blaasontstekingen is het belangrijk om eens goed naar de oorzaak te kijken.

Tips als je snel blaasontsteking krijgt

Loop jij om de haverklap een blaasontsteking op? Dan komen deze tips goed van pas.

1. Cranberry

Hoewel de werking van cranberry niet officieel is bewezen, drinken veel vrouwen cranberrysap om klachten van een blaasontsteking te voorkomen of te genezen. Je kunt ook cranberry capsules kopen bij een drogist. Stofjes in cranberry zouden er namelijk voor zorgen dat bacteriën zich minder makkelijk aan de blaaswand hechten. Het is in ieder geval het proberen waard want veel vrouwen zweren hierbij.

2. Altijd plassen na de seks

Veel vrouwen lopen een blaasontsteking op nadat ze seks hebben gehad met hun partner. Dit kan deels worden voorkomen door na de seks direct even naar de wc te gaan om te plassen. Plas je blaas goed leeg en blijf even wat langer zitten. Niks om je voor te schamen en wel zo fijn als je het hiermee kan voorkomen. Zorg er overigens voor dat je na anale seks geen vaginale seks meer hebt.

3. Acupunctuur

Er is ook een groep vrouwen die zweert bij acupunctuur. Met name vrouwen die al veel antibiotica hebben geslikt en veel last blijven houden van blaasontsteking zoeken het in een andere hoek. Deze behandeling richt zich vaak op het versterken van je afweersysteem en de werking van de nieren. Dit kan zelfs tijdens de ontsteking worden toegepast.

Weet wel dat je bij klachten die bij een blaasontsteking horen altijd eerst naar de huisarts moet gaan. Zij kunnen je urine checken op het type bacterie (vaak is dat E. coli). Een behandeling kan nodig zijn om verspreiding van de ontsteking te voorkomen.

Altijd ziek zodra de vakantie begint? Dit is de reden en zo voorkom je het