Gina Koninkx
Gina Koninkx Beauty en Style 20 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Nieuwe tattoo laten zetten? 6 x de beste crèmes om je tatoeage mee te verzorgen

Yihaa! Eindelijk staat-ie er. Je hebt er misschien wel jaren over nagedacht en nu staat hij voor eeuwig met inkt in je lijf gedrukt. Bij een nieuwe tatoeage komt ook de nodige naverzorging kijken. Vergis je niet, als je dat niet doet kan het zijn dat de tattoo niet zo mooi heelt.

Als je een nieuwe tatoeage hebt laten zetten, is het logisch dat je huid daarna geïrriteerd is. Het is daarom ook van belang dat je de juiste naverzorging hanteert. Zo krijg je uiteindelijk het aller mooiste resultaat. Een goede tattoo zalf of crème is daarom onmisbaar. Maar welke moet je nou eigenlijk kiezen?

Naverzorging van je tatoeage

Het is belangrijk dat je na het zetten van een tatoeage deze regelmatig insmeert met een verzorgende zalf. Je zorgt er dan voor dat je huid op deze plek snel geneest en ook mooi herstelt. Deze zes crèmes zijn onze favoriet.

1. Bepanthen €7,95

Misschien wel de meest bekende zalf die door vrijwel alle tattoo artists wordt aangeraden: Bepanthen Beschermende Zalf of Baby Zalf. Dit product bevat dexpanthenol, dit zorgt ervoor dat je huid goed herstelt. Zalf is over het algemeen beter dan crème, het is namelijk minder vet en sluit dus ook niet de hele huid af.

zalf bij tatoages
Bron: Bepanthen

2. Fresh Secrets Tattoo Crème €8,95

Deze crème van Fresh Secrets bevat panthenol. Dit verzorgt, verkoelt en hydrateert de huid. Exact wat je nodig hebt na het laten zetten van een tatoeage.

Je zult merken dat de huidirritatie snel verdwijnt en dat daardoor je tatoeage mooi kan helen. Dat ook nog eens voor een zacht prijsje. Overigens kun je deze crème nog voor tal van andere huidirritaties gebruiken.

tattoo verzorging
Bron: Bol.com

3. Easytattoo €7,95

Deze crème is speciaal ontwikkeld voor de verzorging van tatoeages. Ook deze crème bevat het werkzame product panthenol wat zorgt voor snel herstel van de huid. Handig: dit product zit in een pompflacon én bevat geen parabenen.

tatoeage verzorging
Bron: Alloverpiercings.nl

4. TA2LAB €35,-

Dit product valt in de categorie ‘verzorgende balsem’. Over het algemeen is dat wat vetter dan een zalf of crème. TA2LAB balsem zorgt ervoor dat de huidirritatie snel afneemt en helpt zelfs de kleuren van je tatoeage te verhelderen. Deze balsem is overigens wel wat duurder maar wel speciaal ontwikkeld voor tatoeages.

herstellende zalf voor tatoeages
Bron: Bol.com

5. Neatly Tattoo Care Balm €16,99

Dit product, is net zoals het bovenstaande, een balsem. Het bevat karité boter en kokosnoot olie, daardoor is het wat dikker en vetter dan een crème of zalf. Het is dan ook belangrijk een dun laagje aan te brengen.

Het voordeel van dit product is dat het goed beschermt tegen vuil van buitenaf en het zelfs jeuk voorkomt. Jeuk = krabben = het slechtste wat je kunt doen.

tatoeage verzorging
Bron: Bol.com

6. Tattoomed €12,95

De crème van Tattoomed is verre van vet en dat heeft behoorlijk wat voordelen. Zo sluit het je huid niet af en gaat je kleding niet vastplakken aan je tatoeage (wat echt heel vervelend is). Bij dit product zul je echt merken dat het korstvorming voorkomt en als je de neiging hebt om korstjes er altijd af te krabben (echt niet doen!) is dat wel heel fijn voor jou. Daarnaast is dit product ook nog eens 100% vegan.

crème voor verzorging van tatoeage
Bron: Tattoomed

Meer lezen over tatoeages?