Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Tattoos 20 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

In Amsterdam rolt jouw tattoo-ontwerp gewoon uit de kauwgomballenautomaat

Een kauwgomballenautomaat willekeurig laten bepalen wat jij op je lichaam tatoeëert? Op TikTok ging het al helemaal viral en in Amsterdam is de verrassingstattoo één grote hit. Bij Ink With Bubbles kun jij er ook een scoren. Dan is het alleen nog de vraag of je het wel aandurft?

De verrassingstattoo

Het concept is simpel: je krijgt drie muntjes en gooit deze in de kauwgomballenautomaat, hier komt vervolgens een balletje uit met een ontwerp voor een tatoeage. Dit kan bijvoorbeeld een bloemetje, een zon of een hartje zijn. De leukste kies je uit en laat je op je lichaam tatoeëren. Vooral onder toeristen is het concept erg populair. Het is een goede marketingstruc: veel vakantiegangers vinden het leuk om een herinnering te hebben aan de vakantie. Hier speelt Ink With Bubbles goed op in. Hoe mensen normaal een souvenir kopen, laten zij nu een tatoeage zetten. Ook TikTok draagt goed bij aan de marketing, aangezien veel jongeren op dit platform hun ervaring delen over de tattooshop.

@saz6za

#fillerandink #amsterdam

♬ Picture in my mind – PinkPantheress & Sam Gellaitry

Maar volgens Andy Han van Stichting Spijt van Tattoo is het toch niet zo slim om te doen. “Mensen handelen hier in een impuls, maar een tattoo zetten is niet hetzelfde als het blauw verven van je haar.”

Een goed lopend concept

De eigenaar van de welbekende tattooshop, Sarah Bargstani, is natuurlijk wel blij met haar goed lopende concept. “Het is een gekkenhuis”, vertelt ze aan NH Nieuws. “Ik had niet verwacht dat het zo zou exploderen. Toeristen zijn altijd wel in voor iets geks. Ik word hier blij van.” Een Duitste vrouw laat haar net nieuwe tatoeage van een tulp, op haar pols zien. “Het was een spontane actie. Ik vind hem heel mooi. Als ik er een had moeten nemen die ik niet leuk vond, had ik wel even gehuild”, zegt ze lachend.

Voor ongeveer 60 euro kun jij ook een verrassingstattoo laten zetten. Durf jij het aan?

Nieuwe tattoo laten zetten? 6 x de beste crèmes om je tatoeage mee te verzorgen