Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Beauty en Style 19 sep 2018
Leestijd: 3 minuten

De allermooiste voorbeelden van tattoo lettering en wat je erover wilt weten

Het moge duidelijk zijn dat wij hier enorm van tatoeages houden. Met alle kleuren, vormen en ontwerpen, is elke tatoeage uniek. Iets wat tegenwoordig heel in is, is tattoo lettering. Wij laten de mooiste voorbeelden zien en dingen die je erover wilt weten.

Tattoo lettering

Tattoo lettering is een vorm van tatoeages met, je raadt het al, letters. Het is een van de klassieke stijlen op dit gebied en je kan er alle kanten mee op. Of je nu van grote letters, minimalistische letters, buitenlandse teksten, gedichten of quotes houdt, er zijn talloze opties.

Vanwege de vele richtingen is het een populaire tattoo stijl. Juist daarom is het handig om wel het een en ander te weten voordat je besluit om letters te laten tatoeëren.

1. Niet te klein

Iets wat heel vaak fout gaat bij tattoo lettering, is de grootte. Het is bij letters enorm belangrijk dat er rekening gehouden wordt met dit aspect. Dit is omdat het dunne lijntjes zijn die dicht op elkaar staan en hoe goed je tattoo-artiest is, lijntjes gaan ooit een beetje vervagen.

Dat is in principe helemaal niet erg, maar als dit bij iniemini letters gebeurt, loop je het risico dat het niet meer leesbaar is. Vooral als het je eerste tattoo is, wil je misschien iets kleins nemen. Vraag dan aan je tattoo-artiest om je te adviseren want het zou zonde zijn als het over tien jaar op een vlekje lijkt.

2. Leesbaarheid

Nog een enorm belangrijk aspect van tattoo lettering, is de leesbaarheid. Elke tatoeage moet natuurlijk leesbaar zijn, maar bij letters is het de gehele tatoeage. Als je een woord of tekst op je lichaam zet, wil je wel dat mensen het kunnen lezen.

Vermijd dus teveel decoratie rondom de letters, futuristische letters, hele grote of hele kleine letters enzovoorts. Een tekst ziet er altijd anders uit op een papieren blaadje dan op je huid. Als het niet te lezen is, is het al snel een lelijke tatoeage.

3. Kies nauwkeurig

Een goede tattoo-artiest kiezen, is belangrijk bij elke tatoeage, maar bij lettering tattoo’s is het cruciaal. Je hebt vast wel eens een tattoo gezien waarvan je gewoon wist dat iemand het zelf had ontworpen. Dat is leuk, maar de kans is klein dat je zelf de kennis en het inzicht hebt voor een geschreven tattoo.

Ondanks dat bepaalde lettertypes super mooi zijn, weet je zelf niet 100% zeker dat het op jouw huid ook werkt. Een tattoo-artiest weet dit wel (als je een goede hebt). Bespaar niet op de kosten door de eerste tattoo shop die je tegenkomt in een steegje binnen te lopen.

4. Driedubbele spellings controle

Dit zou logisch moeten zijn, maar geloof ons, er zijn zo ontzettend veel mensen die voor de rest van hun leven een spelfout op hun lichaam hebben staan. Of nog erger, een Chinees teken dat iets heel anders betekent. Hoe gênant?

Als je zelf niet zo goed bent in spelling, vraag het aan iemand die dat wel is. En als je een tatoegage laat zetten in een onbekende taal, vraag dan ook iemand om het te checken. En dan bedoelen we niet je zusje die net haar tweede les Spaans heeft gehad. Vraag een professional.

Meer over tattoo’s lezen? Dan vind je dit ook leuk.

Wil je een tatoeage laten zetten? Dit zijn de beste tattoo shops en artists van Amsterdam

Sarah Dayen