Audrey Garot
Audrey Garot Lichaam 10 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Ben je de hele dag moe? 5 tekenen dat je meer slaap nodig hebt

We hebben er allemaal wel eens last van; we hebben een nachtje slecht geslapen en daardoor zijn we overdag helemaal niets waard. Echt héél vervelend is dat. Maar wat nog vervelender is, is dat je dit vaker hebt. Je bent elke dag extreem moe en hierdoor heb je last van meerdere vervelende klachten..

Misschien heb je wel meer slaap nodig.

Dit zijn 5 tekenen dat je meer slaap nodig hebt

De meeste mensen slapen rond de zeven à acht uur en dat is dan ook genoeg voor hen. Dit betekent niet meteen dat jij hier ook genoeg aan hebt. Als je merkt dat je na acht uur slaap nog steeds moe bent, kan het dus zijn dat je meer slaap nodig hebt. Denk jij dat dit bij jou het geval is? Hieronder staan vijf tekenen om erachter te komen.

1. Je hebt enorme moodswings

We worden enorm chagrijnig als we één nachtje niet goed hebben geslapen. Moet je nagaan als je meerdere nachten slecht slaapt.. Slaaptekort zorgt ervoor dat je hoog in je emoties zit en dit kan er dus voor zorgen dat je last hebt van moodswings.

2. Je bent impulsief en hebt last van anxiety

Hierboven zeiden we al dat je last kan krijgen van stemmingswisselingen als je slaaptekort hebt en dit is natuurlijk al heel vervelend. Maar het kan nog erger. Het kan uiteindelijk zelfs leiden tot angststoornissen en depressies. WHUT?!

3. Je hebt overdag weinig energie en bent niet zo productief

Door slaaptekort word je een stuk minder productief. Een Amerikaans onderzoek toonde zelfs aan dat 6 uur slaap niet genoeg is om productief te zijn. Meer slaap is dus de key.

4. Je kan je niet zo goed concentreren

Ook je concentratievermogen wordt een stuk minder als je een paar nachtjes slecht hebt geslapen. Hierdoor kan je je aandacht ergens niet meer goed bijhouden en denk je niet meer helemaal helder na.

5. Je eet en beweegt slecht

Als je last hebt van slaaptekort, maakt je maag meer ghreline aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je meer trek krijgt. Je eet dus een stuk meer dan dat je normaal zou doen. Ook beweeg je een stuk minder als je niet goed hebt geslapen en moe bent.

Last van slapeloze nachten? Dit zijn vijf tips om je slaapkwaliteit te verbeteren