Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Life 4 apr 2019
Leestijd: 4 minuten

De finale van Temptation Island USA is een achtbaan aan emoties en dit is hoe het eraan toe ging

Gister kwam het tweede deel van de finale van Temptation Island USA op Videoland. En holy moly wat gebeurt er veel. Voor wie het nog niet heeft gekeken of Temptation USA niet kent. We kunnen dit eerste seizoen beschrijven in twee woorden: drama en ongeloof.

Finale nog niet gezien? Lees dan niet verder, want spoiler-alert. En er valt heel veel te spoilen; in één aflevering zie je twee huwelijksaanzoeken, heel veel tranen, liefde en break-ups. Eigenlijk waarvoor we Temptation Island stiekem wel kijken toch?

De finale van Temptation Island USA

Wat gebeurt er allemaal tijdens de finale en wie zijn nog bij elkaar.

Karl en Nicole

Dit stel was al in het eerste deel van de finale te zien. Nicole heeft al eerder aangegeven dat ze niet weet hoe het voelt om vlinders in je buik te hebben. Tijdens de finale vertelt ze dat ze graag meer diepte wil in de relatie. Beiden besluiten om samen verder te gaan, maar als kijker voel je de kilheid nog net niet door je scherm heen komen.

Wat gebeurt er next

Presentator Mark vraagt vervolgens nog een keertje wat er nu echt aan de hand is. Vervolgens geeft Nicole aan dat ze het eigenlijk toch niet ziet zitten en besluit dat ze vrijgezel wil zijn. Karl zegt dat hij het begrijpt en gunt haar het allerbeste.

We zagen het een beetje aankomen maar tegelijkertijd was het shocking. Een paar maanden later zien we dat ze ieder hun eigen ding doen maar wel gewoon nog respect hebben voor elkaar. Toch fijn en we hopen dat Nicole ooit die vlinders in haar buik gaat krijgen.

Kady en John

Aan het begin van het avontuur twijfelde Kady of John wel de ware is. Tijdens Temptation zie je ook dat ze hier steeds meer antwoorden op krijgt en bouwt ze iets op met Johnny. Hij had haar meer te bieden dan alleen een langere naam.

John vertelde Kady hoeveel pijn het deed om haar uitspraken te horen over het vaderschap. En dat terwijl John zelf niet een vaderfiguur in zijn leven heeft gehad en juist hoopt dat hij wel een goede vader wordt voor zijn kinderen.

Maar dan…

Tijdens het laatste kampvuur geeft ze aan dat hij de reden is waarom ze geen kinderen wil. Oef, heel eerlijk dat wel, maar ook een heel pijnlijk moment voor John. Ze kiezen er dan ook voor om hun wegen te scheiden.

Een paar maanden later zien we dat John en Kady nog eventjes samen waren, maar dat Kady besloot om naar Johnny te vliegen in New York. Van John werd er in die tussentijd verwacht om op haar kat en hond te passen. Dat ging er bij John niet in en sindsdien zien ze in dat ze gewoon niet voor elkaar zijn bestemd.

Evan en Kacy

Kacy wil met Evan trouwen en Evan wil dit nog niet. Ook al waren ze hier nog niet over uit, je krijgt het idee dat ze weten waar ze aan beginnen en alles goed hebben doordacht. Maar wie had verwacht dat Evan gelijk als een blok voor Morgan zou vallen?

Terwijl Kacy erachter kwam dat zij fout zat bij het geven van ultimatums en dat ze enorm veel van Evan houdt, is Evan met andere dingen bezig. Tijdens de finale is het echt hartverscheurend om te zien dat Evan aangeeft dat hij met Morgan het eiland gaat verlaten.

En nu?

Kacy is zo van slag, dat ze hem blijft smeken om haar nog één kans te geven. Maar volgens Evan is dit te laat en hij besluit om de relatie met Kacy af te sluiten en met Morgan verder te gaan. Kacy heeft het er maanden later nog steeds moeilijk mee.

Maar wat doet iedere vrouw na een heftige break-up? Juist, lekker een ander kapsel nemen. Zo gaat Kacy nu met bruin haar door het leven en zien we dat Morgan en Evan samenwonen. Aan het eind stelt Evan zelfs de vraag waar Kacy zolang op heeft gewacht, waarop Morgan volmondig ja zegt. Ze zijn verloofd.

Javen en Shari

Iedereen, maar ook echt iedereen dacht dat Javen en Shari het Temptation avontuur zeker niet ging redden. Het enige wat je van ze ziet aan het begin van het seizoen is dat ze kibbelen. Tijdens het afscheid kan er nog net een kusje vanaf. Maar toch blijkt dit koppel het als enige te hebben overleefd. Beiden hebben ze enorm van zichzelf geleerd en beseffen hoeveel ze van elkaar houden.

Hoe nu verder?

Samen lopen ze weg van kampvuur, waarbij vervolgens Javen op één knie gaat en Shari vraagt of zij met hem wil trouwen. Aawh, we smelten. We zien ze dat ze druk bezig zijn met het plannen van een bruiloft.

Ze zijn dolgelukkig samen. Ondanks alle drama hoop je toch altijd dat de stelletjes weer bij elkaar komen toch? Dus dit koppel geeft ons toch nog wel een beetje een warm gevoel om Temptation Island USA mee af te sluiten.

Lees ook: Shit: Milou kan Jietse niet meer op afstand houden in de nieuwste Temptation Island aflevering