Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Life 4 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Wil je als eerste een nieuwe serie of film zien? Op dit tijdstip lanceert Netflix hun releases

Ben jij ook een echte Netflix liefhebber en volg jij de ene na de andere serie? Van Riverdale, Dynasty en The Good New Place, voordat je het weet staat er opeens weer een nieuwe aflevering online. Netflix Nederland zocht daarom uit op welk tijdstip de nieuwe titels online worden gezet.

Soms wacht je weken (of zelfs maanden) totdat er een nieuwe aflevering van je favoriete serie online komt. Dan is het wel handig om te weten hoe laat je klaar kunt zitten voor de release.

Hoe laat verschijnen Netflix releases?

Netflix hanteert verschillende lanceringstijden. Dit betekent dat niet iedere release op dezelfde tijd online wordt gegooid. Zo heb je aangekochte titels (dus die niet van Netflix zelf zijn), die je vanaf twaalf uur ‘s nachts gelijk kunt kijken.

Netflix Original

De titels van Netflix zelf, oftewel de Netflix Originals, verschijnen pas in de ochtend. Hierbij wordt er ook nog eens onderscheid gemaakt tussen de zomer- en wintertijd. In de zomer zie je deze nieuwe titels al om negen uur ‘s ochtends en in de winter pas om tien uur.

Wekelijkse afleveringen

Dan heb je nog de series met wekelijkse afleveringen, zoals Riverdale bijvoorbeeld. Deze komt tussen negen en twaalf uur in de ochtend.

Lees ook: Waarom een relatie met Netflix veel beter is dan een vriendje