Emma Vloeimans
Emma Vloeimans Beauty en Style 25 jun 2019
Leestijd: 5 minuten

Met de meiden naar het strand? Wij testten de lekkerste zonnebrandcrèmes voor je

De zomer is een feit en het warme weer ook. Heb jij je agenda al volgepland met terrasavonden, parksessies en stranddagen met vriendinnen? Dan is het belangrijk om je goed in te smeren. Wij hebben de beste zonnebrandcrèmes voor je getest zodat je veilig kan genieten van dit mooie weer.

Dat het beter is om tussen twaalf en drie uur ‘s middags buiten de zon te blijven weten we allemaal. Maar wat smeer je dan als je wél wilt genieten van de zon? Wij zochten het voor je uit in een onafhankelijke test.

Zonnebrand smeren

Wist je dat je ook in de schaduw bruin wordt? Daarom is het belangrijk om altijd een laagje zonnebrand te smeren, zelfs op bewolkte dagen of in de winter. De juiste zonnebrandcrème helpt niet alleen tegen huidveroudering, maar verkleint ook de kans op huidkanker. Hoe fijn het ook is om nu een lekker kleurtje te hebben, goed smeren is een must. Gelukkig zijn er genoeg leuke merken zonnebrand beschikbaar. Vind je het lastig om een keuze te maken? Wij helpen je een handje.

1. Nivea Face sensitive SPF 50, €14,49

Zonnebrand
Nivea

Smeerbaarheid

Deze zonnebrandcrème van Nivea is wat dikker van structuur, waardoor je iets steviger smeert dan gemiddeld. Na goed te smeren trekt de crème goed in.

Geur

Deze zonnebrandcrème heeft de oude, subtiele Nivea-geur en doet denken aan vroegere vakanties. Ideaal voor het herleven van good old memories en vergane vakantieliefdes.

Belofte

Deze zonnebrandcrème biedt bescherming tegen zonnebrand en huidirritaties. Deze ongeparfumeerde zonnebrand is geschikt voor de gevoelige huid.

Bijzonderheden

Dankzij deze crème voelt je huid extra zacht aan.

2. Ladival Zongevoelige Huid SPF 30, €12,95

Zonnebrand
Etos

Smeerbaarheid

Deze spraygel smeert gemakkelijk uit en trekt snel in. Doordat het een gel is, voelt deze zonnebrand minder hydraterend dan een zonnebrandcrème.

Geur

Deze zonnebrandgel ruikt heel neutral. Ideaal wanneer je een sterke neus hebt.

Belofte

Deze gel is speciaal voor de zongevoelige huid. De belofte is dat hij je beschermt tegen de zon en dezelfde eigenschappen heeft als een zonnebrandmelk. De spray is verder gemaakt op waterbasis.

Bijzonderheden

Doordat hij verpakt is als spray, smeer je gemakkelijk alle delen van je lichaam in en verdeelt de gel goed.

3. Biodermal Transparante Zonnespray SPF 30, €29,99

Zonnebrand
Etos

Smeerbaarheid

Van alle geteste zonnebrand, smeert deze toch wel het beste. Je hebt niet eens het gevoel dat je iets op je huid hebt.

Geur

Deze zonnebrandspray is vrij van geurtjes, waardoor het zomergevoel een beetje mist.

Belofte

De Biodermal transparante zonnespray belooft snel in te trekken en gemakkelijk uit te smeren. Hier hebben wij niks op aan te merken.

Bijzonderheden

Deze spray is vrij van parfum.

4. Aruba Aloë, Very Water Resistant SPF 50+, €26

Zonnebrand
Aruba Aloe

Smeerbaarheid

Aruba Aloë komt (zoals je snapt) uit Aruba, waar de zon natuurlijk erg fel is. Daar hebben ze goed op ingespeeld met deze zonnebrand. Hij smeert lekker uit en je huid voelt glad aan.

Geur

Deze zonnebrand ruikt heer-lijk. Alleen voor de geur is het al een aanrader. Wij zien onszelf al liggen met een kokosnoot in onze hand.

Belofte

Deze zonnebrandcrème is waterbestendig en bestaat uit aloë vera, jojoba olie, vitamine A en kokosolie.

Bijzonderheden

Het meest bijzondere is toch wel de geur. Doordat hij zo lekker ruikt, blijf je smeren. En dat is natuurlijk mooi meegenomen.

5. Nivea Sensitive Immediate Protect SPF 50, €19,99

bol.com

Smeerbaarheid

De zonnebrand trekt snel in en voelt heel luchtig op je huid. Alsof je geen laagje zonnebrand op je huid hebt zitten. Klinkt ideaal, toch?

Geur

De geur is neutraal en doet, net als de gezichtscrème, denken aan vakanties uit je jeugd.

Belofte

Deze zonnebrandcrème beschermt je direct tegen de zon. Daarnaast is hij geschikt voor mensen met een zongevoelige huid.

Bijzonderheden

De Nivea Sensitive immediate protect is voor mensen met een gevoelige huid en voorkomt irritaties van de zon.

6. P20 Continuous SPF 30 Spray, €34,99

Zonnebrand
bol.com

Smeerbaarheid

Heel goed, want je hoeft dit product niet te smeren. Gemakkelijker dan dit kan het niet worden. Je sprayt de zonnebrand op je huid, waarna deze snel intrekt.

Geur

Neutraal, zoals je verwacht dat een zonnebrandcrème ruikt.

Belofte

Je hoeft deze zonnebrand maar één keer per tien uur te smeren(!) en hij is waterbestendig.

Bijzonderheden

Dat is maar een keer per tien uur hoeft te smeren, is toch wel bijzonder. Ook laat deze zonnebrand geen vette plekken achter. Let er voor het zonnen wel op dat je echt álle plekken van je lichaam hebt bedekt, om verbranding te voorkomen.

7. Dr. Jetske Ultee Suncover SPF 30, €14,95

Dr Jetske Ultee

Smeerbaarheid

De crème smeert goed en trek snel in en plakt niet. Dit maakt het nóg makkelijker om je goed en vaak in te smeren tijdens een warme stranddag.

Geur

De geur van deze zonnebrandcrème is neutraal, omdat het product geurvrij is.

Belofte

Deze zonnebandcrème is geschikt voor je lichaam en gezicht en bevat effectieve en veilige filters.

Bijzonderheden

Dit product is geschikt voor lichaam én gezicht. Aan de formule is vitamine B3 toegevoegd, wat je huid extra beschermt tegen de zon. Daarnaast bestaat dit product uit alleen maar milde ingrediënten, wat fijn is voor je huid.

Zonnebrand
Unsplash

Welke zonnebrandfactor heb je nodig?

Laten we starten bij het begin: je kiest als eerste de factor die je nodig hebt. Sommige mensen worden nou eenmaal snel bruin of verbranden helemaal nooit, maar dat betekent niet dat een lage factor altijd voldoende is.

Kies in de winter voor een factor tussen de SPF 15 en SPF 30. In de zomer is een hogere factor verstandig. Kies je toch voor SPF 15, smeer je dan wat vaker in. Ben je gezegend met een lichte huid? Kies dan liever factor 30. Doe dit ook als je vaak vergeet om je opnieuw in te smeren.

Houd qua hoeveelheid een halve tot kleine theelepel aan voor je gezicht.

Waar let je op als je zonnebrand koopt?

Het is belangrijk dat jouw zonnebrandcrème je huid tegen zowel UVA als UVB stralen beschermt. Je checkt dit gemakkelijk op de verpakking van je zonnebrand. Staat hier een rond logo met UVA op? Dan zit je goed.

Aftersun

Het is verstandig om je huid na het zonnen te hydrateren. Kies hierbij voor een crème of aftersun die antioxidanten bevat zoals vitamine C en E.

Op deze manier ga jij altijd voorbereid de zon in. Waar je de beste stranden vindt? Dat lees je hier.

Dr. Jetske Ultee