Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 30 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Kijkje achter de schermen van The Little Mermaid: zo ‘zwemt’ Halle Bailey tijdens de opnames

De langverwachte film ‘The Little Mermaid’, met Halle Bailey in de hoofdrol, is nu eindelijk te zien in de bioscoop. Het verhaal over zeemeermin Ariel en haar vriendjes is een fantasy-musicalfilm van Disney en we kennen natuurlijk allemaal de originele versie, maar deze live-action remake is toch wel iets bijzonders. Want een tekenfilm-personage kan je makkelijk laten zwemmen onder water, maar hoe doe je dat als je échte acteurs gebruikt..? Die kunnen natuurlijk niet uren onder water en je kan al helemaal niet praten, ademen of zingen onder water. Tsja, dan is technologie toch ook echt wel heel erg handig.

Aanschouw!

Zo ‘zwemt’ Halle Bailey tijdens de opnames van de film The Little Mermaid

In deze video zie je hoe ze de film hebben opgenomen, en dat de acteurs niet daadwerkelijk in het water liggen. Misschien logisch, misschien niet, maar wij hadden dít in elk geval niet verwacht. Het leuke is ook dat er iemand met een stok de kleine zeevriendjes nabootst, zodat Ariel precies weet waar ze moet kijken.

@animedit_s2

Behind The Scenes (Under The Sea) #thelittlemermaid #apequenasereia #lasirenita #hallebailey #ariel #disney #liveaction #underthesea #sebastian #thelittlemermaidliveaction #fy #fypシ

♬ Under the Sea – Daveed Diggs & Cast – The Little Mermaid & Disney

De hair flip

In de film zie je Halle met haar haar gooien als ze uit het water komt. Omdat haar lokken heel erg zwaar waren doordat ze in het water lagen, was het nog niet zo makkelijk om een mooie hair flip te doen. Zwaar voor nek en hoofd.. gelukkig had ze hulp van een crewlid om haar haar omhoog te gooien, zo vertelt ze aan de red carpet op de première van de film. Ook heeft ze het zo’n twintig keer over moeten doen, zodat ze de perfecte flip hadden nagebootst. Gelukkig had ze dus wel een beetje hulp, maar ze zal vast een beetje spierpijn hebben gehad de dag erna.

@news.com.au

Halle Bailey needed a bit of ✨movie magic✨ under the sea 🧜🏾‍♀️ #thelittlemermaid #hallebailey #ariel #disney #thelittlemermaid2023

♬ original sound –

Wij vinden het in elk geval heel erg indrukwekkend en kunnen niet wachten tot we de film in de bioscoop hebben gezien, want ja, dat moeten we nog doen. Oeps..

Kopen Zonder Kijken-stel maakt veel los: ‘Hoogste gunfactor van iedereen’