Kim van der Blom
Kim van der Blom Life 5 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Tick, Tick… Boom! is de nieuwe Netflix-musicalfilm met Andrew Garfield en Vanessa Hudgens

Netflix kondigde eerder dit jaar aan dat er een nieuwe musicalfilm uitkomt. Deze musical is gebaseerd op het leven van Amerikaanse componist en maker van Rent Jonathan Larson. En er spelen grote namen als Andrew Garfield en Vanessa Hudgens in.

Dit is alles wat je moet weten over deze nieuwe film.

Tick, Tick… Boom!

De musicalfilm Tick, Tick… Boom! is het regiedebuut van Hamilton-ster Lin Manuel Miranda. Daarnaast zijn er een paar grote sterren te zien in de film, zoals Andrew Garfield en Vanessa Hudgens. Steven Levenson heeft het script geschreven, hij heeft het verhaal van de autobiografische musical aangepast voor de film. We hebben de eerste beelden van de film gekregen, kijk hieronder de trailer.

Er is gelijk veel te bespreken over de film. Zoals Andrew Garfield die opeens iets heel anders doet dan we van hem gewend zijn. Hier is alles wat je moet weten voor de release.

Waar gaat Tick, Tick… Boom! over?

De Netflix-versie van de musical van Larson, is gebaseerd op het verhaal van een ambitieuze componist in New York. Die bang is dat hij een verkeerde carrièrekeuze heeft gemaakt. In de trailer zien we hoe Garfield als Larson rondrent om zijn musical te laten zien. Hij staat ook aan alle kanten onder druk, onder andere door zijn vriendin Susan. Daarnaast ook door de artistieke gemeenschap, die op dat moment wordt geteisterd door de aids-pandemie.

De officiële samenvatting van de film is: “De film volgt Jon, een jonge theatercomponist die in 1990 tafels serveert in een restaurant in New York City, terwijl hij schrijft aan wat hij hoopt dat de volgende grote Amerikaanse musical zal worden. Dagen voordat hij zijn werk zal laten zien in een make-or-break performance, voelt Jon de druk van alle kanten: van zijn vriendin Susan, die droomt van een artistiek leven buiten New York City; van zijn vriend Michael, die van zijn droom is overgegaan naar een leven van financiële zekerheid. Alsof dit allemaal nog niet erg genoeg was, wordt de artistieke gemeenschap ook nog geteisterd door de aids-epidemie.”

Larson heeft de Pulitzer Prize en vier Tony Awards gewonnen voor zijn musical Rent. Rent volgde een groep verarmde jonge artiesten die worstelden om te overleven in de East Village in Lower Manhatten, terwijl ze ook nog worden geteisterd door een aids-epidemie.

Wie speelt er in Tick, Tick… Boom! ?

Naast Andrew Garfield, die Jonathan Larson speelt en Vanessa Hudgens die Karessa Johnson speelt, bestaat de cast uit Radley Whitford, Alexandra Shipp, Jordan Fisher, Kenita Miller, Robin de Jesus, Joanna Adler, Joshua Henry, Alex D Jennings, Marie Rose Baramo, Jared Loftin en Tony award winnaar Judith Light.

tick, tick…BOOM! (L-R) VANESSA HUDGENS as KARESSA in tick, tick…BOOM!. Cr. MACALL POLAY/NETFLIX © 2021 MACALL POLAY/NETFLIX © 2021

Wanneer is de releasedatum?

Tick, Tick… Boom! is vanaf 19 november te zien op Netflix.

Firefly Lane seizoen 2: dit zijn de nieuwe gezichten