Emma Toussain
Emma Toussain Make-up 7 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

TikTok Wrapped: dit waren de grootste beautytrends van 2023

TikTok staat bekend als een plek waar beautyliefhebbers inspirerende content delen en wij vinden dat geweldig – zo kom je elke dag weer iets nieuws te weten. Het platform is inmiddels uitgegroeid tot de go-to bestemming voor de volgende generatie MUAs, make-up lovers en voor hen die er meer over willen weten. Nieuwe trends ontstaan regelmatig op TikTok, zoals de ButterflyCut en StrawberryGirl. Hierdoor heeft het entertainmentplatform een grote invloed op de beautyscene.

TikTok Wrapped: Dit waren de grootste beautytrends van 2023

Beauty is een van onze favoriete onderwerpen (joh) en daarom kunnen we ook uren op TikTok scrollen naar de laatste trends. Ben jij ook zo iemand? dan weet je vast wel wat de meest trending onderwerpen waren dit jaar. Dussss.. kan jij ze al raden? Komen ze:

#HeatlessCurls, 6,8 miljard views

Een bos vol krullen, maar dan zónder hitte. Op TikTok waren de haarkrullen zonder hitte te gebruiken et afgelopen jaar een grote trend. Alle lifehacks werden uit de kast getrokken: van sokken, tot aluminiumfolie tot rollers. En het eindresultaat? Bij de een iets succesvoller dan bij de ander.

@anggwells

If you’ve tried overnight curls and didn’t like the results OR couldn’t sleep due to discomfort, try this!! Im using the @Heatless Hair curling ribbon

♬ original sound – Ang

#RosemaryOil, 2,4 miljard views

Als je haar maar goed zit! En dan vooral een volle, gezonde bos. TikTokkers gebruikten in 2023 massaal rozemarijnolie om hun haargroei te stimuleren en gezond, shiny en lang haar te creëren.

@jadesiian

Its my favourite day of the week HAIR OIL DAY 🧖🏽‍♀️✨ save this for your next hair wash day if you want long healthy hair👏🏼 #hairoil #rosemaryoil #hairwashday #rosemaryoiltutorial #rosemaryoiltips #hairgrowth #hairgrowthtips

♬ original sound – 🐐

#ButterflyCut, 1,6 miljard views

2023 was een echt haar jaar, want ook de derde in het rijtje is een hairdo trend. De ButterflyCut, waarbij je kapsel geknipt wordt in lange en kortere laagjes, veroverde naast de salons ook jouw For You Page.

@quecolour

#butterflycut #butterflyhaircut #layercut #healthyhair

♬ Dancing Queen – ABBA

#StrawberryGirl, 472,4 miljoen views

Hailey Bieber heeft er het afgelopen jaar voor gezorgd dat we allemaal de StrawberryGirl-look hebben omarmd. En terecht, want de volle wenkbrauwen, glowy skin en natuurlijke blush staan iedereen prachtig!

@haileybieber

Everday Strawberry Makeup 🍓💋

♬ Echos in My Mind (Lofi) – Muspace Lofi

#LatteMakeup, 443,6 miljoen views

Latte was in 2023 meer dan alleen een drankje. De gebronsde LatteMakeup met bruintinten en warme ondertonen werd een hit op de TikTok-menukaart én ver daarbuiten.

@petekalemdar

Latte-Makeup Tutorial fideeeoosuuu

♬ yes to heaven – Del Rey