Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 18 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

TikTok-trend: we gaan de ‘clean’ make-up look overal zien dit jaar

TikTok heeft zich het afgelopen jaar zeker bewezen als de beste plek voor het ontdekken van de nieuwste trends en hacks. We hebben voor 2022 hebben ze een nieuwe trend ontdekt, namelijk: de clean make-up look.

De clean make-up look

De clean make-up look is een variant van de ‘no make-up make-uplook’. Deze trend is heel erg populair onder Gen-Z en ook TikTokkers zijn fan van deze trend. Bij deze make-up look draait het er om dat je er verzorgd uitziet. Weg met de grote oogschaduwpaletten en nepwimpers en welkom in de nieuwe tijd van de fluffy wenkbrauwen en ‘blote’ huid.

@evarankiin

Reply to @yoodaddydre how to achieve the ✨clean✨ look ib: @millieleer #cleanmakeup

♬ Manhattan – Ella Fitzgerald

Deze look is dan ook perfect voor de mensen die nog moeite hebben met een smokey eye of het heftige contour. Hoewel er wel nog meerdere producten nodig zijn voor deze look, is het voor iedereen haalbaar. Je haar naar achter gekamd kan niet ontbreken bij de ‘clean’ make-up look. Probeer bijvoorbeeld de twist-knot bun, ook wel bekend als de ‘model off duty-look’.

@mia.fryx

Bella Hadid VIBE$$$$ #hairstyle #model

♬ levitating x promiscuous DJ Lilli – Lilli

Daarnaast is goede SPF echt een must. Het is niet alleen goed voor de huid, maar het werkt ook nog eens goed als een glowy primer. Deze frisse make-up look kan je al helemaal krijgen door de manier waarop je je concealer aanbrengt. In plaats van je concealer op je hele gezicht aan te brengen, doe je het alleen in de binnenste hoek en de buitenste hoek voor een liftend-effect. Daarnaast kan je het ook op de plekken aanbrengen die je wil bedekken. Laat je huid stralen bij de clean make-up look.

Een ander product die veel wordt gebruik om deze make-uplook te creëren is de Hollywood Flawless Filter. De Hollywood Flawless Filter van Charlotte Tilbury is een primer, highlighter en corrector in een. TikTokker @elisevbelleghem gebruikt onder andere dit product om haar versie van de ‘clean’ make-uplook te creëren.

@elisevbelleghem

Clean makeup look 🧖🏼‍♀️ #makeup #makeuptutorial #cleangirl #cleanmakeup #falllook #minimalmakeup #dewyskin #skincare #fyp #autumn #dior

♬ original sound – gossipgirl

Wij zijn zeker fan!

Volgens TikTokkers zijn dit de dupes van de populaire Charlotte Tilbury Contour Wand