Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 12 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Met deze hack op TikTok heb je binnen een paar seconde de perfecte neuscontour

De app TikTok is een perfecte plek om make-up tips-en hacks te delen en te ontdekken. Wij hebben dan ook weer een goede hack voor je gevonden.. en natuurlijk delen wij deze! Er gaat namelijk een neuscontour-hack rond waarvan je veel gaat leren.

Make-uphack

Met deze contour hack wordt de hack van ‘vloeibare neuscorrecties’ vervangen, die eerder dit jaar over heel TikTok te zien was. Deze nieuwe trend zorgt ervoor dat in een hele korte tijd een mooie contour hebt op je neus.

Maar wat is het geheim van deze Beauty TikTokkers? Dat is de NYX’s Jumbo Eye Pencil.

TikTokkers hebben de manier van contouren helemaal veranderd. Eerst was de omgekeerde neuscontour de trend van het jaar. Hierbij worden donkere en lichtere tinten gebruikt om de vorm van de neus te definiëren om deze er kleiner of meer symmetrisch uit te laten zien. Nu gebruiken TikTokkers de witte Jumbo Eye Pencil van NYX om de illusie van een meer gedefinieerde neus te creëren.

In plaats van het zetten van twee lijnen langs de zijkant van de neus en vervolgens met een concealer in het midden, gebruiken ze alleen het witte oogpotlood om een dunne lijn te trekken in het midden. Dit doen ze van bovenaan de neus tot de brug en daarna voegen ze een kleine stip toe op het puntje van je neus. Hierna blenden ze het product.

Hoewel een lichtere tint gebruiken voor contour niets nieuws is, is dit een slimme hack om je wat tijd te besparen.

@coconutcathy

#nosejob @nyxcosmetics so cuteeee #makeup #makeuptrends

♬ original sound – exo-eli

En het werkt echt! Een TikTokker zei: ‘mezelf een neuscorrectie geven’ terwijl ze de trend gebruikt. Een ander zei: ‘I love it! Zeker proberen.’ TikTokkers @makeupbyevelin en @lenkaluk gebruiken het oogpotlood op andere delen van hun gezicht, zoals de binnenhoek van hun ogen en op het wenkbrauwbot.

De NYX Jumbo Eye Pencil is gemaakt met een mix van minerale olie en poeder, waardoor het heel makkelijk te gebruiken is. Het is dus een veelzijdige hack want je kunt er mee contouren, highlighten en verhelderen in één. En dat allemaal voor €6,38!

Douglas

NYX jumbo eyeliner contour
Douglas.nl

Dit zijn de grootste make-uptrends voor de herfst en winter van 2021