Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty en Style 20 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

LOL – Mensen op TikTok doen hun make-uplooks van 2016 na en dit is mega nostalgisch

We nemen je graag mee terug naar het jaar 2016: waarin de Anastasia Beverly Hills diprow pomade beter verkocht dan ooit, waarin baken met banana powder helemaal de shit was en waar we niet konden leven zonder harde contour. Jep, 2016 was een apart jaar wat make-up betreft. TikTokkers doen nu massaal hun beauty looks van toen na en dat geeft een nostalgisch gevoel.

POV: het is 2016 en je gaat je make-up doen voor een avondje uit met vriendinnen. The good old cut crease times…

Mensen op TikTok doen hun make-uplooks van 2016 na en dit is mega nostalgisch

In deze tijd keken we allemaal naar tutorials op YouTube, voornamelijk van Nikkie, Jaclyn Hill en Jeffrey Star. Ieder product dat zij aanraakten móésten wij hebben en dat resulteerde in nogal *aparte* beautylooks. Als we er nu achteraf aan terugdenken…

De nieuwste trend op TikTok is om je beauty look uit 2016 na te maken en oh my god… dat geeft een mega nostalgisch gevoel. Wij zetten onze favoriete video’s voor je op een rijtje, want dit willen we je echt niet ontnemen. Het ziet ernaar uit dat de trend al in 2021 is ontstaan, maar dat ‘ie pas onlangs viraal is gegaan. Momenteel staan er meer dan 4 miljoen video’s onder de hashtag #2016makeup.

@mmaddiehill

HOW I DID MY MAKEUP IN 2016😧 #throwback#tb#throwbackmakeup#hairvideo#JustJack#fyp#beauty#trend#trending#foryou#hairtutorial#featureme#viral#goviral#viralvideo#viraltiktok#makeup#mua#grwm#glowup#storytime#transition#transformation#makeuptutorial#makeupchallenge

♬ original sound – Lily

Euh ja, we smeerden er inderdaad echt bergen op. Wij krijgen geen genoeg van de video’s, waarin iedereen laat zien hoe cakey en dik de make-uplaag was in 2016. What were we thinking?

@aod.makeupartist

Replying to @Blank highlighted to the gods✨ #2016makeup #2016throwback #makeup #makeuptutorial #trending #makeuptrend

♬ Closer (feat. Halsey) – The Chainsmokers

Het was het tijdperk van harde en donkere wenkbrauwen en een verblindende highlighter. De natuurlijke looks waarmee we nu rondkopen, konden we ons toen écht niet voorstellen. Nog een product om nooit meer te vergeten: de Morphe en Urban Decay oogschaduw palletten. We hebben er allemaal wel eentje in de kast liggen, waar we 6 jaar geleden de meest extravagante looks mee creëerden.

@crybabyfaiiry

#2016 #makeup

♬ 2016 hits – reese