Audrey Garot
Audrey Garot Reality 20 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

MAFS-experts storen zich aan het gedrag van Yvette

Het nieuwe seizoen Married at First Sight: Match or Mistake is een ware rollercoaster. Voor de kandidaten, maar ook voor de kijkers thuis. Gisteren was het weer tijd voor het meest spraakmakende moment in het programma: het groepsdiner. Hierbij komen alle koppels bij elkaar en is het vrijwel gegarandeerd dat er enige drama zal ontstaan. En ja hoor, dit keer gebeurt het niet alleen bij Feyyaz en Deveny. Ook Yvette ging behoorlijk los tegen Evelien en de experts waren niet te spreken over haar gedrag.

Ze vonden het gedrag erg kleinerend…

Experts storen zich aan het gedrag van Yvette

Het is al vanaf het begin duidelijk dat Yvette niet te spreken is over de situatie van Evelien en Mark. Tijdens het groepsdiner besluit Yvette dan ook om Evelien hierop aan te spreken. Hierbij gebruikt ze vooral veel verkleinwoorden als ‘lieve Evelien’ en ‘lieve schat’. Natuurlijk kijken de experts mee en ook zij vinden er wat van. Zo zegt gedragsbioloog Patrick van Veen: “De taalstijl die Yvette hier hanteert… Ze kleineert haar echt. Zo van: ‘ik weet het allemaal wel en ga jou de les lezen’. Heel bijzonder, dit gedrag dat ze vertoont.”

Evelien krijgt overal de schuld van

Helaas bleef het hier niet bij en ging het drama verder. “Ze legt het falen van haar eigen relatie met Mark echt volledig bij Evelien. Ze wil de verantwoordelijkheid voor het succes of falen van de relatie niet nemen en zoekt een derde factor, die dan ‘verantwoordelijk is voor het falen’”, merkt Patrick op. Wanneer ook Deveny zich met het verhaal wilt bemoeien, gaat Patrick dit een stap te ver: “Wat mij nu echt begint te storen is dat de mensen denken het recht te hebben op een verklaring. Maar dit is geen rechtbank, of zo. Als de ander een verklaring wil geven ergens voor, prima. Maar dat is geen recht dat je hebt.”

Reacties op Twitter

Natuurlijk moesten we ook weer even Twitter checken na alle drama. Zoals verwacht ging Twitter weer los en ook veel kijkers vinden Yvette nu erg vervelend worden.

Dit veelbesproken koppel heeft MAFS verlaten – wat vonden zij van hun deelname?