Britta van Aggele
Britta van Aggele Gezondheid 29 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Met dit TikTok-recept maakt je de perfecte dip voor een borrel

Nu de zomer eraan komt is het alweer bijna tijd voor heerlijke borrels in de tuin. We moeten alleen nog afwachten tot het mooi weer wordt, maar we kunnen al wel de nodige voorbereidingen treffen. Zo delen wij een recept met je dat op dit moment compleet viraal gaat op TikTok en niet zonder goede reden. In deze video wordt namelijk verteld hoe je de perfecte dip voor een borrel maakt.

Yummy!

borrelen

Wij weten niet hoe het met jou zit, maar wij houden ontzettend veel van borrelen. Niet alleen tijdens de vrijdagmiddagborrel, maar ook gerust op zaterdag, zondag of elke andere doordeweekse dag. In het leven is er namelijk altijd wel wat te vieren en vooral in de zomer hoort daar een heerlijke borrel bij.

Nu zijn er eindeloos veel verschillende hapjes die je kunt maken voor een borrel. Zo zijn TikTok-gebruikers compleet obsessed met crispy rice hapjes met zalm en dit cheeseburger knoflookbrood. Maar wat hoort er meer bij een borrel dan een lekkere dip? Dat is precies wat TikTok-gebruiker Charlotte Andeweg dacht, want zij deelt in haar video het recept van haar favoriete dip. Geloof ons: dit wil je proberen.

De perfecte dip

Het originele recept is van Ottolenghi, maar Charlotte geeft aan dat ze niet meer precies weet hoeveel van wat in de dip moet. Zij doet het dus op gevoel, maar wij vertellen je precies wat er in de dip gaat.

Wat heb je nodig?

– 350g cherrytomaatjes
– 3 el olijfolie
– ¾ tl komijnzaad
– ½ tl lichtbruine suiker
– 3 teentjes knoflook, fijngesneden
– 3 takjes tijm
-5g verse oregano: 3 takjes heel laten en de rest geplukt, om te serveren
– 1 citroen: snij de schil van ½ fijn om 3 reepjes te krijgen en rasp de andere ½ fijn om 1 tl schil te krijgen
– 350 g extra dikke Griekse yoghurt (zoals Total), koelkastkoud
– ½ tl chilivlokken
– vlokken zeezout en zwarte peper

Recept

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Doe de tomaten in een mengkom met de olijfolie, komijnzaad, suiker, knoflook, tijm, oregano-takjes, citroenreepjes, ½ theelepel zoutvlokken en goed gemalen peper. Meng dit goed door elkaar en leg ze vervolgens op een bakplaat waar alle tomaten precies oppassen.
3. Rooster ze nu voor 20 minuten, tot de tomaten beginnen te blaren en de vloeistof borrelt. Zet de oven vervolgens op de grillstand en gril de tomaatjes 6-8 minuten, totdat ze aan de bovenkant zwart beginnen te worden.
4. Meng terwijl de tomaten roosteren de yoghurt met de geraspte citroenschil en ¼ theelepel zoutvlokken. Zet dit na het mengen terug in de koelkast, totdat je de dip gaat serveren.
5. Als de tomaten klaar zijn verspreid je eerst de gekoelde yoghurt over een schaal voordat je daarop de tomaatjes legt. Maak het nog even af met de geplukte oregano en chilivlokken. Eetsmakelijk!

@charlotte.andeweg

Jullie moeten dit proberen! Zo’n lekkere dip #foodtiktok #dip #borrelplank #receptidee

♬ original sound – Charlotte Andeweg