Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 7 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Tinder Swindler’ Simon Leviev verbannen door Tinder

De 33-jarige Simon Leviev, wiens echte naam Shimon Hayut is, uit de populaire Netflix-documentaire The Tinder Swindler is verbannen van de datingapp Tinder. Een woordvoerder van de datingapp vertelt aan Variety dat hij niet langer welkom is op Tinder en al zijn accounts inactief zijn.

The Tinder Swindler

Simon, die ook bekend staat als Shimon Hayut of David Sharon, heeft via Tinder talloze vrouwen voor miljoenen euro’s opgelicht. Dit deed hij door ze te laten geloven dat hij schatrijk was en de zoon van diamantmagnaat Lev Leviev was. In de Netflix-documentaire zien we hoe Simon verschillende vrouwen via Tinder inpalmde en vervolgens deed alsof hij in geldnood zat en per direct hun hulp nodig had. In de film worden drie slachtoffers van zijn oplichting uitgelicht. Zij hielpen hem met contant geld of gaven zelfs hun creditcard en geloofden oprecht dat hij later zou terugbetalen.

True crime-documentaire ‘The Tinder Swindler’ staat op Netflix en iedereen wil weten waar Simon Leviev nu is

Afgelopen woensdag verscheen de documentaire op Netflix en direct werd het een hit. De titel staat in verschillende landen in de top 10 van dit moment en staat ook tussen de best bekeken titels. Toen de documentaire uitkwam was het account van Simon nog actief op Tinder, maar de datingapp laat nu weten The Tinder Swindler verbannen te hebben. Hij was wel nog actief op Instagram, waarop hij vrijdag liet weten zijn versie van het verhaal te willen vertellen. Nu lijkt zijn account daar ook inactief te zijn.

Netflix

Tinder zegt over het account van Simon Leviev in een statement tegen Variety, “We have conducted internal investigations and can confirm Simon Leviev is no longer active on Tinder under any of his known aliases.”

Volgens berichten werd Hayut in december 2019 gevangen genomen in Israël, maar werd hij na vijf maanden vrijgelaten. Op 30 december 2019 werd gemeld dat Hayut was veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf voor vier beschuldigingen van fraude. Naar verluidt zou hij zijn slachtoffers 150.000 NIS [Israëlische munteenheid], wat overeenkomt met ongeveer €40.000, aan schadevergoeding betalen. Bovenop een schadevergoeding werd hij ook veroordeeld tot het betalen van een boete van NIS 20.000 (ongeveer €5.000), na een pleidooiovereenkomst.

Dit artikel verscheen eerder op NSMBL

Makers van Don’t F*ck With Cats komen met nieuwe Netflix-documentaire: The Tinder Swindler