Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 14 jun 2023
Leestijd: 1 minuut

TikTokker Tjarda (Ik ben bijna blind) wordt burgemeester van déze gemeente

Blindfluencer Tjarda Struik is ontzettend populair op TikTok door haar video’s over haar leven als (je raadt het al) bijna-blind persoon. Ze maakt regelmatig filmpjes waarin ze begint met de bekende zin ‘Hoi ik ben Tjarda en ik ben bijna blind’.

‘Ik ben bijna blind’-Tjarda wordt burgemeester

De 37-jarige Tjarda heeft bijna 195.000 volgers op TikTok (gaat lekker dus!), waar ze filmpjes deelt over hoe het is om bijna blind te zijn. Ze neemt zichzelf niet te serieus en maakt ook vaak grappen over haar bijna niet bestaande zicht. Ze is het meest actief op TikTok, maar deelt ook genoeg op Instagram. Maar.. social media is niet haar enige passie. Ze is namelijk ook gemeenteraadslid van de VVD in Zeist.

@tjardastruik

Blind compliment – lekker geloofwaardig…. #blindfluencer #compliment #diabetes #WatStelJijVoor @Roxanne Kwant

♬ origineel geluid – Tjarda Struik

Ook heeft ze inmiddels heel wat grappige samenwerkingen met andere TikTokkers:

@tjardastruik

Blind compliment – lekker geloofwaardig…. #blindfluencer #compliment #diabetes #WatStelJijVoor @Roxanne Kwant

♬ origineel geluid – Tjarda Struik

Tjarda zit dus in de gemeenteraad en is actief als spreker en adviseur. Ze omschrijft zichzelf als ‘groot voorvechter van diversiteit en inclusie’, zo is te lezen op RTL Nieuws. In een interview vorig jaar zei ze dat het haar droom is om burgemeester te worden. En dat gaat dus nu gebeuren! Ze wordt burgemeester van Leiderdorp, een gemeente in Zuid-Holland met bijna 28.000 inwoners. Gefeliciteerd!

Ga jij dit weekend naar Pinkpop? Deze optredens wil je niet missen