Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 7 apr 2021
Leestijd: 1 minuut

Ehhh er bestaat zoiets als tompoucedonut en dat is alles wat we willen

De tompouce. Dit typisch Nederlands taartje kennen we allemaal. De knapperige bodem, heerlijke bakkersroom in het midden en het lekkerste gedeelte van dat hele ding: het zoete laagje roze fondant bovenop. Inmiddels bestaan er al meerdere producten met tompoucesmaak: van popcorn tot vlaai en  ijskoffie. Da’s nog niet alles, want in de Appie vind je nu tompoucedonuts.

De tompouce in de vorm van een donut, do we need to say more?

Tompouce donut

De roze tompouce blijft onze all time favorite. Laten we eerlijk zijn, we kunnen niet zonder. Tegenwoordig vind je ook verschillende producten met een tompoucesmaak, zoals een vlaai of een tompouce-ijskoffie. Alsof dat nog niet genoeg is, komt Appie met de tompoucedonut. I can’t.

Het is een donut gevuld met – jawel – bakkersroom en omhult met het welbekende mierzoete roze laagje fondant. Je vindt hem nu in het taartschap in een setje van twee (want hey, op één been kan je niet lopen) voor drie eurootjes en vijftig cent. Ook goed om te weten: de tompoucedonuts zijn vega!

Niks nieuws

Wie denkt dat Appie zelf met dit geniale idee kwam, heeft het mis. In 2019 creëerde HEMA zelf al de tompoucedonut. Nu – zo’n anderhalf jaar later – ligt de donut in de schappen bij de Albert Heijn.

Er zit maar één ding op: een sprintje naar de Appie én naar de versafdeling van HEMA om eens een winnaar uit te roepen. We willen niet bevooroordeeld de strijd aangaan, maar het lijkt ons sterk dat de Albert Heijn kan tippen aan HEMA’s variant. 👀