Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 2 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Is de dramaserie The Idol gebaseerd op Britney Spears? Dit zegt hoofdrolspeler Lily Rose Depp

Het moet de nieuwe it-serie worden.. The Idol, geregisseerd door Euphoria-director Sam Levinson. De hoofdrollen zijn voor niemand minder dan Lily Rose Depp én Abel Tesfaye, ook wel bekend als The Weeknd. The Idol ging onlangs in première tijdens de filmfestival in Cannes. De reacties zijn gemixt en nu gaan er ook nog geruchten rond dat het verhaal gebaseerd zou zijn op Britney Spears.

Maar.. de officiele trailer is nu uit.

Lily Rose Depp vertolkt in The Idol de popster Jocelyn, die er alles aan doet om na haar nervous breakdown haar status en carrière terug op de rails te krijgen. Gaandeweg raakt ze in de ban van een mysterieuze nachtclubeigenaar en sekteleider, deze rol wordt dan gespeeld door Abel ‘The Weeknd’ Tesfaye. Opeens gingen er allemaal geruchten rond over dat Jocelyn eigenlijk geïnspireerd was op Britney Spears. Lily Rose ontkracht deze geruchten zelf: “Nee, het is niet gebaseerd op iemand in het bijzonder.. We proberen zeker niet het verhaal van iemand anders te vertellen, maar creëren een eigen verhaal.”

De seriereeks was al vaker gesprek van de dag, door de zeer expliciete seksscènes die erin voorkomen. Na het zien van de eerste beelden concludeerde een vakblad: ‘fantasie van vieze mannetjes’, verwijzend naar de director Sem Levinson en de doelgroep van de serie, zo is te lezen op AD. Lily Rose Depp is het niet eens met al het commentaar: “Ik wil graag zeggen dat het wat verdrietig en ontmoedigend is om te zien dat mensen onwaarheden vertellen over iets waar je om geeft, helemaal als je weet dat die dingen niet juist zijn.”

Bekijk de trailer van de serie hier:

De serie is vanaf 5 juni te zien op Max, voorheen HBO Max. Wij zijn heel erg benieuwd hoe ‘t écht gaat zijn. H

Nieuw luistervoer

Wil je graag een nieuwe podcast op je oren? Onze collega’s van NSMBL zijn een eigen podcast gestart en die is errrrrug leuk. Luister ‘m hieronder en like vooral!

Dit is de trailer van het nieuwe, akelige seizoen van Black Mirror